Vancouver har inte gett upp Sundin

HOCKEY

Vancouver Canucks ger inte upp hoppet på Mats Sundin. Natten mot fredagen träffade klubbens general manager Mike Gillis svensken i Los Angeles.

Foto: AP
Mats Sundin.

Mats Sundin befinner sig för närvarande i Los Angeles för att träna och se om suget efter ishockey ska komma tillbaka. Natten mot fredag befann han sig i Los Angeles Kings hemmaarena Staples Center för att följa matchen mot Vancouver Canucks. Det var i samband med det som Canucks general manager Mike Gillis träffade Sundin, som tidigare blivit erbjuden 20 miljoner dollar för två säsonger i Vancouver.

Tonar ner

Efteråt ville Gillis, som tidigare arbetat som spelaragent, tona ned mötet.

– Jag har sett det här från andra sidan och aldrig varit med om en situation som utmynnat i något positivt för en klubb som har försökt sätta press på en elitspelare, säger Vancouverbossen till radiostationen Team 1040 Radio.

– När du har haft statusen elitspelare en väldigt lång tid, då har du skaffat dig rättigheten att bestämma dig om du verkligen vill spela på den högsta nivån innan du tar ett beslut.

Intresset kvarstår

Enligt globesports.com kvarstår Vancouvers intresse för Mats Sundin. Däremot är det gamla kontraktsförslaget, värt tio miljoner dollar per säsong, inte längre aktuellt. Vancouver har nämligen bara 8,8 miljoner dollar ledigt under sitt lönetak.

Tio klubbar eller fler tros fortfarande ha ett intresse för Mats Sundin. Däribland finns hans tidigare arbetsgivare Toronto Maple Leafs samt ärkerivalerna Ottawa Senators och Montréal Canadiens. Även New York Rangers har uttryckt sitt intresse, trots att klubben inte har särskilt mycket budgetutrymme till övers.