Enström blev Atlantas hjälte

”Förhoppningsvis kommer vi in på rätt spår igen”

Foto: AP
Tobias Enström tog i för kung och fosterland och sköt segern till sitt Atlanta.
HOCKEY

Jumbomötet i öst avslutades med en mäktig vändning.

Spelaren bakom verket: Tobias Enström.

Den svenske backen såg till att Atlanta slog NY Islanders med 4-3.

Atlantas vändning i den tredje perioden var makalös. Islanders ledde med 3-1 när lagen gled in på isen i Philips Arena för den tredje perioden.

Men på en minut och 17 sekunder senare hade 1-3 förvandlats till 3-3.

Ryssen Slava Kozlov behövde bara 29 sekunder för att trycka in 2-3.

Och 48 sekunder senare kom kvitteringen när Jason Williams i power play satte pucken i nät . Förspelet till målet kom från Tobias Enström och Ilya Kovalchuk.

Enström avgjorde

Sedan avgjorde Enström själv 8.17 in i den tredje perioden när han dundrade in 4-3.

24-åringen avlossade ett hårt slagskott strax utanför den vänstra tekningscirkeln som ställde Islanders målvakt Joey MacDonald. Detta var Enströms första mål sedan bortamatchen mot Washington den 21 mars.

- Det är alltid kul att göra mål när laget vinner. Det betyder mycket för laget att ta två poäng. Förhoppningsvis kommer vi in på rätt spår igen, sa den svenske backen till AP.

Tidigare under matchen hade Enström också assisterat till Kozlovs 1-1-kvittering. Ett mål och två assist räckte för att svensken skulle bli utsedd till matchens bäste spelare.

En orsak till Atlantas 3-0 i sista perioden var tränaren John Andersons utskällning i periodpausen.

- Han var mycket arg på att vi inte kämpade. Han har stort tålamod, men ibland blir han upprörd som nu, sa Slava Kozlov.

Detta var ett jumbomöte i Eastern Conference. I och med segern tog Atlanta sig förbi just Islanders och har nu tio poäng på de inledande 13 matcherna.