Tacklingen som skakar hela NHL

Mike van Ryn bröt handen, näsan, skar upp ansiktet och fick hjärnskakning

HOCKEY

Här är tacklingen som skakade om ishockeyfansen i Kanada i natt.

Torontos Mike van Ryn tacklades bakifrån av Montreal Tom Kostopoulus.

Den 29-årige backen fördes till sjukhus med bruten hand, bruten näsa, ett stort och blodigt jack i pannan samt en hjärnskakning.

Mike van Ryn fick omfattande skador av den brutala tacklingen i ryggen.

Den brutala tacklingen skedde i den första perioden i prestigemötet mellan Toronto Maple Leafs och Montreal Canadiens. Bortalagets forward Tom Kostopoulus kom i full fart och tacklade Mike van Ryn bakifrån så illa att denne slog i huvudet i sargen och segnade ned.

Det tog flera minuter innan 29-årige van Ryn kvicknade till och kunde ledas bort från isen inför åskådarna i en fullsatt Air Canada Centre.

- Det var en riktigt ful tackling, men det är sådant kan hända i en match. Som tur är fick vi dem att betala, sa lagkamraten Matt Stajan.

Bad om ursäkt

Det Stajan syftar på är att Toronto vann matchen med 6-3. Men efteråt snackades det fortfarande om tacklingen som kunde fått värre konsekvenser.

Tom Kostopoulus, som fick matchstraff, var märkbart skakad när han kommenterade händelsen och ville be Mike van Ryn om ursäkt.

- Jag försökte komma in där, tackla och få tag på pucken. Jag kunde inte förutse att han skulle vända sig om och fick inte få stopp på mig själv. Jag hoppas han är okej, sa Tom Kostopoulus till AP.

Mike van Ryn bröt handen och näsan, fick ett stort jack i pannan och drabbades av en hjärnskakning. Han förväntas vara borta från spel i en månad.