Assist av Bäckström när Capitals vann

Nattens svenskkoll

HOCKEY

Efter tre poänglösa matcher på rad cashade Nicklas Bäckström in en assist i natt. Detta när hans Washington Capitals besegrade Tampa Bay Lightning med 4-2.

Washington toppar Southeast divsion och har fortfarande inte förlorat hemma i Verizon Center den här säsongen. Trots det har inte Nicklas Bäckström fått det att lossna i poängprotokollet. 14 matcher in på säsongen står han noterad för sex målgivande passningar medan det gapar helt tomt i målkolumnen.

I natt noterades han i alla fall för sin första poäng under november månad. Tillsammans med en annan besvikelse, fjolårets skytte- och poängkung Alexander Ovetjkin, låg ”Bäckis” bakom backen Mike Greens 2-0-mål i mötet med Tampa Bay.

Även Washingtons andre svensk, Michael Nylander, har haft svårt att producera poäng efter en stark säsongsinledning. 36-åringen lämnade isen poänglös mot Tampa och har bara en assist på sina sex senaste matcher.

Nattens match var extra speciell för Tampamålvakten Olaf Kölzig. Han tillbringade 16 säsonger i just Washington innan han lämnade klubben i somras. 38-åringen fick ett varmt välkomnande av sin gamla hemmapublik, men på isen visade hans forna lagkamrater kyla i avslutningarna. Washington ledde med 3-0 efter första perioden.

– Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig ute på isen, knappast att vi skulle ligga under med 3-0 efter första perioden i alla fall, säger han till AP.

Tampa jobbade sig in i matchen, men Alexander Ovetjkin dödade allt hopp om en comeback med sitt 4-1-mål, drygt fyra minuter från slutet. Det var ryssens första mål på en månad.

42-årige Gary Roberts gjorde Tampas båda tröstmål.