Krisen nära för Ottawa

HOCKEY

Daniel Alfredsson och hans Ottawa Senators har det tungt. Efter nattens 0-4-förlust mot Montréal Canadiens ligger krisstämpeln nära till hands.

– De spelade bra, det gjorde inte vi, säger Alfredsson.

Ottawa har förlorat tre av sina fem senaste matcher och ligger överraskande sist i Northeast division – efter bottentippade ärkerivalen Toronto Maple Leafs. Nye coachen Craig Hartsburg har varit allt mer irriterad över lagets spel den sista tiden och har till och med pekat ut stjärncentern Jason Spezzas spel som en av anledningarna till att det inte lossnar.

Antagligen blev han inte gladare i natt. Ottawa svarade för ett av säsongens lågvattenmärken när det blev förlust, 0-4, i bortamötet med Montréal Canadiens.

– De spelade bra, det gjorde inte vi. Vi gav dem tre frilägen och spelade inte så stabilt som vi har gjort tidigare, säger Daniel Alfredsson till Sports Network.

Den som tackade för frilägena var Montréals forward Chris Higgins. Han blev tremålsskytt – och tackade sin mamma för det.

– Hattricket var definitivt för min mamma. Min pappa får mycket cred för att jag är där jag är, men nu skulle jag vilja säga ”Tack så mycket, Sue”, sade Higgins till AP efter matchen.

Los Angeles Kings fortsätter att vara ett vinnande lag med Erik Ersberg mellan stolparna. I natt vann laget sin tredje raka match med den 26-årige burväktaren i målet. Dallas Stars besegrades med 3-2 efter straffar sedan Ersberg stått i vägen för fyra av fem straffslag.

Under ordinarie matchtid stod Ersberg i vägen för 19 av Dallas 21 skott.

Loui Eriksson, som missade en av straffarna, svarade för en passningspoäng i matchen.

Los Angeles saknade rookien Oscar Möller, som insjuknat i influensa.

Patric Hörnqvist noterades för en assist när hans Nashville Predators sensationellt bortabesegrade San José Sharks med 4-3 efter förlängning. Finländske backen Ville Koistinen blev segerskytt 2.28 in i förlängningen. Den stora hjälten på isen var emellertid Nashvilles målvakt Dan Ellis. Han motade 54 av 57 skott.

Den tidigare petade Jonas Frögren var tillbaka i Toronto Maple Leafs laguppställning till en följd av lagkamraten Mike Van Ryns otäcka skada i helgen. Frögren gjorde emellertid bara nio byten och spelade 5.38 när Toronto föll med 3-4 mot Calgary Flames, klubben som draftade 28-åringen för tio år sedan.

Alexander Steen var den andre svensken på isen, men han matchades också försiktigt och lämnade isen poänglös.

Anton Strålman var petad.

ARTIKELN HANDLAR OM