Succé för Atlanta – tack vare Basshunter

Foto: FOTO: AP, CEEN WAHREN
Tobias Enströms, Niclas Hävelids och Johan Hedbergs Atlanta laddar upp till matcherna med Basshunter.
HOCKEY

Atlanta Thrashers har fyra raka segrar i NHL-hockeyn. Hemligheten bakom sviten: svensk techno av Basshunter.

– Jag försöker få igång grabbarna, säger lagets discjockey, Jason Williams.

Foto: FOTO: AFP
DJ Jason Williams.

Det är alltså ingen av Atlantas svenska lirare – Johan Hedberg, Tobias Enström eller Niclas Hävelid – som ligger bakom den blågula traditionen i omklädningsrummet. Jason Williams är kanadensare och kom till Thrashers från Chicago Blackhawks inför säsongen. I sin nya omgivning tog han omedelbart kommando över stereon i omklädningsrummet.

– Det är jag som är musikkillen. Jag försöker bara klura ut vad alla andra gillar, försöker göra dem glada, berättar Williams för Atlanta Journal-Constitution.

Ett sätt att hålla lagkamraterna vid gott mod har varit att hitta en segerlåt som enbart får spelas efter vinstmatcher. Jason Williams föll för den svenske technoartisten Basshunters ”Russian Private Jet”, en dansgolvsplåga som gått varm i Atlantas omklädningsrum på sistone. Söndagens 5-2-seger över Carolina var lagets fjärde raka vinst.

– Jag gillar allt från klassisk rock till country till hiphop till techno. En vän till mig som är DJ i Las Vegas skickade mig lite grejer. Jag försöker bara få igång grabbarna, säger Williams.

Alla är emellertid inte så roade av den pulserande musiken som de segerrusiga spelarna skuttar runt till.

– Jag önskar att de inte spelade så högt att vi måste stänga igen dörren till coachernas omklädningsrum. Vi kan varken tänka eller andas, beklagar sig coachen John Anderson.