Vad har hänt, Boston?

Fem raka segrar – nu är laget hetast i NHL

HOCKEY

Ett av NHL:s hetaste lag för tillfället är klassiska Bruins från Boston.

Per-Johan Axelsson och hans lagkamrater pulvriserade sina mardrömsmotståndare Montreal Canadiens inatt och har nu fem raka segrar.

Foto: Getty Images
Boston Bruins är plötsligt hetast i NHL med sina fem raka segrar.

Utskåpningen skrevs till 6-1 – därmed bröt Bruins en åtta matcher lång förlustsvit i grundserien mot Canadiens.

– Det är tufft mentalt att förlora åtta raka matcher, säger Bruins tränare Claude Julien till AP. Men sett till hur vi spelade mot dem i slutspelet i våras och hittills år, verkar mindervärdeskomplexet vara borta.

Bruins har varit ett lag i identitetskris sedan man bytte bort sin stora stjärna Joe Thornton till San Jose för tre år sedan. Men i fjol tog man sig till slutspel och hittills i år har man visat att man ska dit igen.

Nu ligger Bruins bara tre poäng efter NY Rangers, som leder Eastern Conference, och de senaste nio matcherna har man fina 28-13 i målskillnad.

– När alla kedjor fungerar är det verkligen en fördel, säger lagets kapten, den väldige Zdeno Chara. Att kunna använda sig av hela truppen är avgörande, särskilt när spelschemat är hårt.

Nattens 6-1-seger över Canadiens var det inte mycket att orda om. Bruins tog kommandot direkt – 3-0 efter första perioden – och släppte aldrig greppet.

– Det här var förmodligen en av de bästa matcherna jag har sett i den här klubben, säger lagets center Marco Sturm. Det är fantastiskt kul att vi är på väg i rätt riktning.

ARTIKELN HANDLAR OM