Sedinarna har hittat en ny favoritpartner

Foto: FOTO: ALL OVER PRESS
Pavel Demitra och hans lagkamrater.
HOCKEY

Har tvillingarna Sedin äntligen hittat en lekpartner som de fungerar med? Att döma av de senaste matcherna är slovaken Pavol Demitra rätt man för jobbet.

– De är på gång, säger coachen Alain Vigneault om trion efter nattens 3-2-seger över Minnesota.

Jakten på en passande kedjekamrat till Daniel och Henrik Sedin har varit en ständig följetong i Vancouver den här säsongen. Först värvade klubben Steve Bernier från Buffalo enbart för att spela med tvillingarna. När det experimentet inte fungerade har spelare efter spelare testats på med Örnsköldsvikssönerna utan framgång.

Kanske har coachen Alain Vigneault slutligen funnit vad han söker. Den senaste tiden har Pavol Demitra flankerat ”Sedinarna”, något som har gett utdelning. I nattens seger över Minnesota svarade kedjan för fem poäng. Daniel Sedin sköt det matchvinnande slutresultatet till 3-2 halvvägs in i tredje perioden, framspelad av Demitra.

– De är på gång, säger Vigneault till AP om sin förstaformation. De passar lite mycket. Jag skulle vilja att de sköt lite mer, men när du ser hur de gör det tredje målet kan man bara konstatera att de är väldigt skickliga spelare.

För Demitra var nattens match extra speciell. Han lämnade just Minnesota i somras och skrev på för Vancouver som free agent. Matchen i den tidigare hemmaarenan Xcel Energy Center var hans första sedan flytten.

– Jag gillar att spela mot mina gamla lag och försöker alltid bevisa att de gjorde fel som släppte mig. Man vill alltid visa sig från sin bästa sida, säger Demitra, som gjorde just det och hade ett mål och en assist.

Henrik Sedin spelade fram till två av Canucks mål medan Alexander Edler noterades för en passningspoäng. I Minnesota, vars båda mål gjordes av Mikko Koivu, stod backen Kim Johnsson för en assist.

Varken Niklas Kronwall (fotled) eller Tomas Holmström (rygg) fanns på isen när Detroit Red Wings mötte Edmonton Oilers på bortais i natt. Svenskduons frånvaro hindrade inte Detroit från att ta poäng för sjunde matchen i rad. 4-3 slutade drabbningen i Detroits favör sedan tjecken Jiri Hudler gjort det matchvinnande målet efter förarbete av bland annat Henrik Zetterberg.

Nicklas Lidström hade två assist för Red Wings medan Andreas Lilja agerade framspelare på ett av målen. Robert Nilsson assisterade till ett av Edmontons mål.

Tobias Enström spelade fram till ett av Atlantas mål i 2-3-förlusten mot Pittsburgh Penguins hemma i Phillips Arena. Pittsburghs lagkapten och superstjärna Sidney Crosby ordnade segern med ett mål och två assist.