Nielsen knockad i natt

Fick hjälpas av isen: Det var en smutsig tackling

HOCKEY

Ännu en gång har en tackling mot huvudet skördat ett offer. I natt fick New York Islanders dansk Frans Nielsen hjälpas av isen sedan han knockats av New Jersey-backen Mike Mottau.

– Det där var en smutsig tackling, hävdar Islanders lagkapten Bill Guerin.

Foto: FOTO: REUTERS
Frans Nielsen.

Den före detta Malmö- och Timråforwarden Frans Nielsen har varit ett av utropstecknen för bottenlaget Islanders den här säsongen. Nu blir det sannolikt inget spel för 24-åringen på ett tag framöver.

Tidigt i den tredje perioden av nattens match mot New Jersey Devils small det. Nielsen bröt in i motståndarnas försvarszon när han blev brutalt tacklad av backen Mike Mottau. På reprisbilderna ser det ut som om Mottaus armbåge träffar dansken i ansiktet.

Blev liggande

Frans Nielsen blev liggande på isen och behövde hjälp för att ta sig på fötter. Han lämnade matchen med en knäskada och en förmodad hjärnskakning.

Efter matchen efterfrågade Islandersspelarna en avstängning .

– Absolut! Mike Mottau är ingen smutsig spelare, men det där var en smutsig tackling, säger lagkaptenen Bill Guerin till Newark Star-Ledger.

”Aldrig riktig kontakt”

New Jerseys spelare var inte oväntat på Mike Mottaus sida.

– De hade aldrig riktig kontakt, säger målvakten Kevin Weekes om tacklingen. Jag hoppas grabben (Nielsen) är okej. Han jobbade hårt för dem i kväll, han flög därute. ”Motts” är en liten kille som spelar ett rakt spel. Han spelar med integritet.

NHL har haft problem med smällar mot huvudet den sista tiden. Förra veckan gick ligan ut med en varning till spelarna att våld mot huvudet i fortsättningen kommer att bestraffas hårdare. Om det innefattar Mike Mottau återstår att se.

Devils vanns matchen med 5-2.