Sundin träffade Montréal

Foto: AP
Mats Sundin.
HOCKEY

Först var de väldigt intresserade. Sedan inte alls. Nu är Montréal Canadiens åter med i jakten på Mats Sundin. I onsdags träffades lagets general manager Bob Gainey och svensken.

– Montréal har alltid varit en stark kandidat, säger Sundins agent J.P. Barry.

Redan när spekulationerna kring Mats Sundin tog sin början i somras låg Montréal Canadiens i framkant. Klubben lyckades till och med förhandla till sig den exklusiva rättigheten att prata med veterancentern innan free agent-marknaden öppnade 1 juli. Dock inte till någon nytta, visade det sig. Sundin var redan då osäker på om det skulle bli någon fortsättning i NHL.

Lang i stället

Canadiens fortsatte uttrycka ett intresse ända fram till den 12 september. Då tradade klubben i stället till sig tjeckiske centern Robert Lang från Chicago.

– Sundin gav mig ingen indikation på när han skulle vara redo att ta ett beslut och vi är inte villiga att vänta på en spelare som kanske eller kanske inte kommer att spela i november, december, januari eller februari, sade klubbens general manager Bob Gainey till TSN då.

Tydligen har tålamodet växt sig starkare sedan dess. Enligt fransk-kanadensiska RDS träffade Gainey Mats Sundin i onsdags. Till tv-kanalen säger Sundins agent J.P. Barry att det finns ett intresse.

”Spännande hockeylag”

– Montréal har alltid varit en stark kandidat för Mats tjänster. De har ett väldigt skickligt och spännande hockeylag med fantastiska fans och en av de bästa hockeymarknaderna i världen.

Totalt uppges elva klubbar fortfarande vara intresserade av Mats Sundin. 37-åringen tränar just nu i Kalifornien och förväntas ta ett beslut om huruvida han ska fortsätta spela i slutet av nästa månad. J.P. Barry ska möta upp Sundin i Kalifornien om ett par veckor för att diskutera läget och därefter lista de intressantaste alternativen, uppger RDS.

ARTIKELN HANDLAR OM