”Det är lite chockerande”

Steen tradad till St. Louis

HOCKEY

Två mål och fyra assist på 20 matcher.

Det räckte inte för Alexander Steen, 24.

Nu byter Toronto bort honom till St. Louis Blues.

– Det är lite chockerande, säger Steen till sportbladet.se.

Foto: PONRUS HÖÖK
Alexander Steen.

Alexander Steen har gjort sitt i Toronto Maple Leafs. Forwarden tradas till St. Louis Blues tillsammans med backen Carlo Colaiacovo. Toronto får i utbyte forwarden Lee Stempniak, skriver TSN. 25-årige Stempniak har gjort 13 poäng på 14 matcher, vilket är betydligt mer än de sex poäng som Steen stått för. För svensken kom beskedet överraskande på måndagen.

– Jag visste egentligen ingenting. Det är lite chockerande att få veta, men det är väl okej. (Patrik) Berglund spelar ju där och så känner jag tränaren lite. Dessutom får jag ju med mig en kompis här ifrån (Colaiacovo), säger han.

Ont om tid

När sportbladet.se ringer upp den 24-årige forwarden är han stressad. Det är ungefär tre timmar till dess att planet till USA och St.Louis lyfter och mycket ska hinnas med innan flyttlasset går till delstaten Missouri. Ändå kan det bli spel i den nya klubben redan till helgen.

– Vi ska genomgå en läkarundersökning och först därefter kan övergången gå igenom. Sedan ska det ordnas med migrationspapper och så vidare, säger han.

– Det är inte som att flytta runt knuten direkt?

– Nej, det är mycket som ska ordnas. Nu får man försöka bara få med sig lite kläder och koncentrera sig på det viktigaste, hockeyn. Resten får vi ta sedan.

En nystart

När chocken så smått har lagt sig så kan Alexander Steen nu ändå se en del positivt med flytten. Det blir en chans att börja om efter en lite tyngre period

– Absolut, precis som du säger så blir det som en nystart. Det ska faktiskt bli kul, säger han.

Svensken är inne på sin fjärde NHL-säsong och han har gjort 126 poäng på 253 matcher. Nu tar han nya tag i St.Louis Blues.

FAKTA

St. Louis Blues

Grundad: 1967

Arena: Scottrade Center (kapacitet 19 250)

Stad: St.Louis, Missouri

Stanley Cup-segrar: –

Conference: Western

Division: Central