Nu kan Avery tvingas bort

NHL-klubben vill inte befatta sig med skandalspelaren

Foto: Reuters
Sean Avery tillsammans med Elisha Cuthbert.
HOCKEY

Sean Averys dagar i Dallas Stars organisation kan vara räknade.

I natt släppte 28-åringen en offentlig ursäkt för påhoppet på sin före detta flickvän Elisha Cuthbert – men det var en ursäkt hans klubb inte ville befatta sig med.

Foto: Reuters
Publiken i Calgary har uppenbarligen tagit fasta på Sean Averys uttalande och tagit parti för Dion Phaneuf.

Normalt sett är det genom sin klubb spelare släpper pressmeddelanden. I fallet med Sean Averys ursäkt ska Dallas Stars dock ha vägrat att göra det, skriver TSN. I stället fick forwarden släppa pressmeddelandet på egen hand.

”Jag borde inte ha gjort de uttalanden jag gjorde och jag inser att de var opassande. Det var ett klumpigt sätt att försöka skapa spänning kring matchen, men jag har blivit smärtsamt varse om hur sårande mina uttalanden var”, skriver Avery.

Avstängd tills vidare

Det var inför matchen mellan Dallas och Calgary som Sean Avery ifrågasatte varför så många NHL-spelare fattade tycke för hans ”sloppy seconds”, en mindre smickrande sexuell omnämning av sina före detta flickvänner. Detta sedan Calgarys back Dion Phaneuf dejtat hans tidigare flickvän, skådespelarskan Elisha Cuthbert.

Avery har stängts av på obestämd tid för uttalandet och ska under torsdagen förhöras av NHL-bossen Gary Bettman i New York.

Oavsett hur lång avstängningen blir finns det en överhängande risk att Avery har gjort sin sista match för Dallas Stars. I somras skrev han ett fyraårskontrakt värt drygt 15 miljoner dollar med klubben, men enligt TSN:s expert Bob McKenzie har både lagkamrater, coacher och klubbledning nu tröttnat på kanadensarens upptåg.