Pizza-kedjan slog till

”Det var trevligt att göra lite mål”

Foto: All Over Press
Jason Spezza och Daniel Alfredsson återförenades i Ottawas vassaste kedja.
HOCKEY

Det osar om Pizza-kedjan igen. I natt låg Daniel Alfredsson, Jason Spezza och Dany Heatley bakom Ottawa Senators utskåpning av Atlanta Thrashers.

– Vi exploaterade att de spelade natten innan, säger Alfredsson efter 5-1-segern.

Desperata tider framkallar desperata åtgärder. I Ottawa Senators fall tvingade lagets kräftgång coachen Craig Hartsburg att återförena den tidigare så framgångsrika Pizza-kedjan. Detta trots att han tidigare påtalat att hans offensivt sett mest kapabla trio helst ska vara åtskild för att skapa mer balans i laget.

I hemmamötet med NHL-jumbon Atlanta Thrashers behövdes ingen balans. Det räckte med spetskompetens. Dany Heatley, Jason Spezza och Daniel Alfredsson gjorde alla varsitt mål i den första perioden av 5-1-segern.

– Vi visste att de hade spelat i går kväll och försökte naturligtvis få ett grepp om dem tidigt. Det var trevligt att göra lite mål tidigt, det hjälpte oss att få lite ro. Vi vann antagligen matchen på vår första period, säger Daniel Alfredsson, som svarade för ett mål och en assist, till AP.

Johan Hedberg fick agera bänkvärmare efter att ha släppt in fyra puckar på 32 skott mot Montréali går. Hans ersättare, tjeckiske talangen Ondrej Pavelec, släppte in fem puckar på 34 skott.

I Atlanta har svenskbacken Tobias Enström det fortsatt tungt på poängfronten. 24-åringen, som gjorde 38 poäng (5+33) som rookie i fjol, har gått poänglös från de sju senaste matcherna.

Kim Johnssons första match som lagkapten för Minnesota Wild slutade med ett fiasko. Den 32-årige backen var minus tre när det blev förlust mot Colorado Avalanche, 5-6, natten mot tisdagen.

I hans andra match med ett c på bröstet gick det betydligt bättre. Minnesota hittade i natt tillbaka till det defensiva spel som gjort dem framgångsrika tidigt på säsongen och slog St. Louis Blues med 4-0.

Kim Johnsson var nu plus två i plus- och minusstatistiken.

St. Louis rookie Patrik Berglund fick över 20 minuters istid för första gången hittills under sin NHL-karriär medan istiden tvärtom fortsätter att krympa för Alexander Steen, som är poänglös fyra matcher efter flytten från Toronto. Han spelade i natt 14.14.

Fabian Brunnström följde upp segermålet mot Calgary Flames i går med att svara för en passningspoäng i Dallas Stars bortamöte med Edmonton Oilers. Trots det föll Dallas med klara 2-5.

I Edmonton saknades Robert Nilsson med en ”överkroppsskada”, som ska hålla honom borta från spel i tio dagar. Dallas saknar allt jämt Joel Lundqvist, som är axelskadad.