Han var hetast i svenskfesten

Rutinerade Lidström blev Detroits matchvinnare

HOCKEY

NEW YORK. Gammal är fortfarande äldst.

Det gjorde Nicklas Lidström klart under nattens svenskfest i Detroit.

Av sammanlagt tio blågula spelare på planen var den 38 -årige giganten klart bäst – och svarade för sammanlagt tre poäng.

– Det var roligt. Men det viktiga är att vi vinner. Vi vill hålla jämna steg med San Jose, säger ”Lidas” till Aftonbladet.

Foto: Reuters
Jiri Hudler kramar om Nicklas Lidström.

Lidström pangade själv in en strut och spelade fram till två när svensklagen Detroit och Vancouver hade veritabel målfest i Joe Louis Arena.

6-5, löd det bandyfärgade slutresultatet.

– Vi släppte in fler mål än vi ville, men lyckades ju ändå vinna och får vara glada med det, säger han när vi når honom på telefon medan han kör hem till Novi en timme efter slutsignalen.

Backlegendaren beskriver matchen som något underlig.

– Det var jämnt väldigt länge och inför tredje stod det fortfarande 3-3.

– Men vi hade en bra ”push” i början av tredje och gjorde tre snabba mål.

– Vancouver ger dock aldrig upp, det blev vi påminda om ikväll. De jobbade sig tillbaka in i matchen och kom nästan ikapp. Det blev rätt nervöst på slutet.

Larionov på plats

Att Lidström själv spelade så inspirerat förklaras kanske av att gamla lagkamraten Igor Larionov hyllades i Joe Louis Arena inför matchen.

– Vi har inte träffat Igor på ett tag, så det var väldigt kul. Och jag är glad att jag kunde göra tre poäng inför ögonen på honom, säger ”Lidas”.

Som ser med tillförsikt på framtiden.

– Ja, vi lyckas ju vinna matcher och det är viktigt. Vi vill hålla någorlunda jämna steg med San Jose, som ju just nu vinner allting.

Henrik Sedin gjorde ett av Vancouvers mål och spelade fram till ett annat, medan brorsan Daniel noterades för två assists. Och i Detroit skrev Andreas Lilja in sig i protokollet med säsongens sjunde assist.

ARTIKELN HANDLAR OM