Averys straff – sex matchers avstängning

Kan sparkas av Dallas

Foto: Frank Franklin II
Sean Avery bakom sina solglasögon.
HOCKEY

Nu har han fått sitt straff.

Sex matchers avstängning, men frågan är om han kommer att spela något mer alls i Dallas.

– Det skulle bli svårt för vårat lag, säger coachen Dave Tippet.

På fredagsmorgonen lokal tid meddelade NHL att Sean Avery kommer att straffas med en sex matcher lång avstängning för sitt uttalande om sin förra flickvän Elisha Cuthbert och hennes nye pojkvän, Calgarybacken Dion Phaneuf, i samband med matchen mot Calgary i tisdags.

– Mr. Avery har uttryckt ånger över sina senaste kommentarer och har sökt professionell hantering av sin ilska. Jag kommer att kräva att han fortsätter den processen som ett krav för att återkomma till isen och att han tar åt sig av alla rekommendationer, säger NHL-chefen Gary Bettman i ett uttalande.

Vill bygga ett lag

Det är dock högst osäkert om Sean Avery kommer att spela något mer i Dallas Stars även efter de sex matcherna som han nu får sitta vid sidan. Klubben tycks inte vara särskilt intresserade av att få honom tillbaka.

– Som coach försöker jag bygga ett lag som har en atmosfär där spelarna bryr sig om varandra och spelar med varandra och med kontinuitet, och det är svårt för mig att trot att Sean kan återvända till omklädningsrummet och att vi kan finna den där kontinuiteten igen, säger coachen Dave Tippet till Dallas Morning News.

”Svårt för laget”

På frågan om det betyder att han inte vill att Avery återvänder svarade Tippet:

– Jag vet att det skulle bli svårt för vårat lag, och jag vet efter att ha talat med våra spelare. Mitt jobb är att bygga det bästa möjliga laget. Jag vet inte om jag kan göra det om Sean kommer tillbaka.

ARTIKELN HANDLAR OM