Storspel – igen

”Johan var verkligen bra”

Foto: AP
Johan Hedberg var storartad i Atlantas mål i mötet med New York Islanders.
HOCKEY

NEW YORK. Johan Hedberg stod för en ny fin insats i natt.

Leksingen tog 28 av 29 skott när hans Atlanta äntligen lyckade bryta sin förlustsvit och slog New York Islanders med 5-1.

– Johan har varit bra alla matcher han stått. Det är resten av laget som svajar ibland, men idag hittade vi ett sätt att vinna, säger backstjärnan Tobias Enström till Aftonbladet.

Foto: Getty Images
Johan Hedberg och Chris Thornton.

Det började visserligen lite motigt för Hedberg ute på Long Island.

Veteranen Bill Guerin lyckades, i ett tidigt powerplay, sprätta in matchens första skott bakom honom.

Men sedan spikade den 35-årige masen igen igen – och samtidigt började hans utespelare för en gångs skulle producera framåt.

– Johan var verkligen bra. Men det har han varit alla matcher han stått, säger Tobias Enström strax innan han ska borde Thrashers privat-jet för nattflygningen hem till Georgia.

– Det är resten av laget som svajat och spelat knackigt på slutet.

Poänglös Enström

– Men idag såg det okej ut. Vi satte chanserna . Det har varit problemet och orsaken till att vi ligger där vi ligger i tabellen.

Enström själv, inne på det andra ”svåra” året i NHL, producerade inga poäng mot Islanders, men spelade galant och utsågs välförtjänt till matchens första stjärna.

– Jag tycker själv jag spelar bra nu, säger han.

– Jag kanske borde sätta några fler chanser, men så länge jag skapar chanser och trivs med mitt eget spel känns det bra.