Dallas bryter med Sean Avery

”Sean måste fokusera på sitt eget bästa”

HOCKEY

Sean Avery har gjort sitt i Dallas Stars.

Skandalspelaren får inte komma tillbaka till NHL-laget.

Nu är det högst osäkert vad som händer med Averys karriär.

– Sean kan fokusera på att lösa sina personliga problem och Stars kan lämna den här händelsen bakom sig, säger klubbens co-general manager Brett Hull.

Foto: Frank Franklin II

Enligt Dallas Stars har parterna kommit överens om att bryta samarbetet, men allt talar för att det är klubben som bryter med Avery. I samband med att Avery fick ett straff på sex matchers avstängning gjorde Dallas coach Dave Tippet klart att han inte kunde tänka sig en comeback för Avery.

– Som coach försöker jag bygga ett lag som har en atmosfär där spelarna bryr sig om varandra och spelar med varandra och med kontinuitet, och det är svårt för mig att trot att Sean kan återvända till omklädningsrummet och att vi kan finna den där kontinuiteten igen, sa han bland annat.

Dumt uttalande

Avery hamnade i onåd när han gjorde ett uttalande om sin förra flickvän Elisha Cuthbert och hennes nye pojkvän, Calgarybacken Dion Phaneuf, i samband med en match mot just Calgary.

– Det verkar ha blivit en vana i NHL för killar att bli kära i mina sörjiga rester, sa Avery.

Nu får han betala dyrt för det uttalandet. Kanske med sin NHL-karriär. Han kommer inte att återvända till Dallas Stars och det är högst osäkert när han kommer tillbaka överhuvudtaget. För tillfället befinner han sig på okänd ort, rapporter AP.

– Sean måste fokusera på sitt eget bästa och Stars måste fokusera på att spela hockey och tävla om en playoff-plats. Vi måste alla gå vidare, säger klubbens co-general manager Brett Hull.

Har treårskontrakt

Nu måste Dallas bestämma sig för hur de ska göra med Avery som har ett treårskontrakt värt 4 miljoner dollar per år.

– Vi bryr oss om Sean och vill göra det bästa för honom. Vi har gått med på att hjälpa honom att hitta någonstans att spela hockey så fort hans peronsliga problem är bakom honom, säger Hull till AP.

ARTIKELN HANDLAR OM