Svenskar långt ner på All star-listan

Crosby leder överlägset

HOCKEY

Sidney Crosby är på väg mot rekord i antal All Star-röster i NHL.

Hittills har han fått drygt 800.000 röster från allmänheten inför NHL:s All Star-match och prognosen pekar på att han slår Jaromir Jagrs röstrekord på 1.020.736 från år 2000.

Bara två svenskar finns med bland topp tio bland backar och forwards och Henrik Lundqvist är trea bland målvakterna i Eastern Conference.

Foto: Gene J. Puskar
Sidney Crosby.

Svenskarna är långt ner i NHL:s poängliga hittills den här säsongen och det påverkar naturligtvis röstsiffrorna. Men Nicklas Lidström behåller greppet och är klar etta bland backarna i Western Conference med över 430.000 röster. Henrik Zetterberg ligger sexa bland forwards, men där är det väldigt tätt mellan placeringarna.

Men Zäta har båda lagkompisarna Marian Hossa och Pavel Datsyuk framför sig just nu. Leder gör Chicagos Patrick Kane.

Lundqvist utklassad

I Eastern Conference finns inga svenska forwards eller backar med på topp tio. Henrik Lundqvist är ensam svensk med en tredjeplats bland målvakterna, men han är utklassad av Montreals Carey Price och Pittsburghs Marc-André Fleury. Båda har över 600.000 röster, medan Henke har drygt 120.000. Sidney Crosby har fått överlägset flest röster och näst flest har lagkompisen och poängligaledaren Evgenij Malkin. Samtidigt måste påpekas att All Star-omröstningen oftast styrs av de mest fanatiska fansen. Just nu dominerar Pittsburgh- och Montrealspelare fullständigt.