Supersize Strålman

Vägde för lätt – tog fram tungviktsrecept

Foto: Bildbyrån
Anton Strålman har siktat in sig på att bygga muskler – och då behövs en kaloririk kost.
HOCKEY

I höst ska en tyngre Anton Strålman, 22, gå från talang till storback i NHL.

Men vägen till alla extra kilon har gått genom hårda prövningar.

Som att två gånger om dagen dricka en blandning av mosad banan och råa ägg.

1 000 kilokalorier.

Anton Strålmans frukost och kvällsmat innehåller lika mycket näring som ett kilo fläskfilé – men ryms i ett rejält dricksglas.

– Oscar Sund i Timrå introducerade världsmästarfrukosten för mig, du vet med ägg och havregryn och sånt. Så jag gjorde en egen variant, säger Torontobacken.

Råa ägg, havregryn och bananmos – det låter inte som något man bjuder sin dejt på.

– Nej, men det är inte alls farligt, många kosttillskottsdrinkar är värre. Och man kan göra den jättesöt om man tar i extra socker.

Vägde för lätt

Bakgrunden till receptet är inga kockdrömmar, utan att Strålman i fjol vägde för lätt för NHL. Trots att han spelade 50 matcher kände han sig inte muskulös nog i sarghörn och framför mål.

Med ett strikt kostprogram som, förutom drinkarna, bland annat består av 700 gram ris eller potatis både till lunch och middag, har han hittills gått upp fyra kilo.

Extra styrkeövningar

Dessutom har den forne Timråtalangen i sommar lagt om träningen. Bort med konditionspassen, fram med extra styrkeövningar.

– Ja, jag tänker att konditionen går att jobba på under säsongen, det vore värre att komma till träningslägret och inte ha den rätta styrkan, säger Anton Strålman.

Du är känd för dina offensiva kvaliteter. Blir det mer muskelhockey från din sida den här säsongen?

– Jag kommer fortsätta att spela som jag har gjort, det går inte att ändra stil. Men träningen har gett bra effekt, jag är snabbare än förra året och defensivt kan det hjälpa mig i hörnen. Kanske lyckas jag till och med att tackla någon i år, säger han.

FAKTA

Shake it like Strålman

Ingredienser:

2 ägg

1 banan

6 dl havregryn

5 dl mellanmjölk

1 msk kakao

1 msk socker

Gör så här:

Kläck äggen, separera de kolesterolhaltiga gulorna och använd bara vitorna. Mojsa ihop dem med bananen och havregrynen. Blanda i mjölk i kletet tills det blir en dryck.

Tillsätt kakao och socker efter behag.

Rekommenderas att dricka två gånger om dagen om du önskar bli back i NHL.