Han stoppade fingrarna i motståndarens öga

Foto: FOTO: AP
Steve Ott.
HOCKEY

Dallas Stars superpest Steve Ott riskerar en lång avstängning.

I helgens möte med Anaheim Ducks ska forwarden ha tryckt upp fingrarna i ögat på motståndaren Travis Moen.

– Hans fingrar råkade väl bara hamna där, sade Moen sarkastiskt efter matchen.

Foto: FOTO: AP
Travis Moen.

Det efter slutsignalen av lördagskvällens match i Dallas som det hettade till på isen. Steve Ott gav Anaheims kapten Scott Niedermayer en omild behandling framför målet. Det föranledde att flera av Niedermayers lagkamrater gav sig på Dallasforwarden.

En av dem var Travis Moen som kastade av sig handskarna och gav Steve Ott en omgång. När de båda spelarna föll till isen fortsatte de att brottas. Och det var under det tumultet som Ott ska ha stoppat fingrarna i ögat på Moen.

Matchstraff

Steve Ott fick matchstraff för ”försök till att skada” och ska under måndagen förhöras av NHL:s disciplinärt ansvarige, Colin Campbell. I väntan på förhöret har 26-åringen stängts av på obestämd framtid. Han fanns därför inte på isen när Dallas föll med 1-4 mot Pittsburgh på söndagskvällen.

Steve Ott hävdar att han agerade i självförsvar. Eftersom han spelar med en skadad hand kunde han inte försvara sig ordentligt i slagsmålet, påstår han.

– Det är en svår situation när du blir påhoppad och knappt kan försvara dig. Man kan inte slåss om man har en skena på handen. Jag vill inte bli avstängd, men jag vill heller få handen ännu mer skadad i en förlustmatch, säger han till Star-Telegram.

”Inte särskilt trevligt”

Travis Moen, som var mycket upprörd efter matchen, köper inte Otts förklaring.

– Det är inte särskilt trevligt när en kille kör upp fingrarna i ögat på dig efter en fajt. Han kanske kände att han var tvungen att göra det. Eller så kanske det inte ens var meningen, hans fingrar råkade väl bara hamna där.

Steve Ott har 108 utvisningsminuter på 44 matcher för Dallas den här säsongen.