Nytt jubileum för Alfredsson

Har nu gjort 350 mål i NHL

HOCKEY

Daniel Alfredsson fick en överraskning på lördagen. Ottawakaptenen blev tvåmålsskytt och gjorde sitt 350:e NHL-mål i karriären när Buffalo hemmabesegrades med 6-3.?

– Jag visste inte ens om det, säger Alfredsson.

Foto: REUTERS
Daniel Alfredsson.

Milstolparna haglar tätt för Daniel Alfredsson den här säsongen. Nyligen spelade han sin 900:e NHL-match och kort därpå gjorde han sin 900:e NHL-poäng.

I natt var det dags igen. När han satte Ottawas 1-0-mål i mötet med Buffalo var det 350:e gången han fick nätkänning i NHL-karriären. För honom själv kom milstolpen som en nyhet.??

Visste inte om det

– Jag visste inte ens om det förrän de visade det, men det betyder ju att jag närmar mig 400 som jag hoppas kunna nå. 500? Det kanske blir svårare, vem vet? säger Daniel Alfredsson till AP.

Lagkamraten Nick Foligno, vars far Mike gjorde 355 mål under sin långa NHL-karriär, är imponerad över Alfredssons notering.?

– Helt otroligt! Det är väldigt många mål och naturligtvis ett bevis på vilken bra spelare han är och hur hårt han har jobbat i den här ligan. Förhoppningsvis gör han många till, säger 21-åringen.

”Tufft mentalt”

Den 15 år äldre Alfredsson hann även pricka in mål nummer 351, hans 20:e för säsongen, när han fastställde slutresultatet till 6-3 i den tredje perioden. Trots den klara segern är Ottawa Senators säsong ett misslyckande. Det måste till ett under för att laget ska ta sig till slutspel.??

– Det är ingen fråga om att det är tufft mentalt att försöka hålla sig motiverad. Det är något vi måste jobba på i omklädningsrummet, att se till att vi är mentalt redo att gå ut och kämpa i matcherna. Jag tycker att vi har gjort ett riktigt bra jobb med det i de senaste matcherna, kommenterar Daniel Alfredsson. ??

I Buffalo stod Henrik Tallinder för en passningspoäng. Patrick Lalime vaktade kassen och Mikael Tellqvist får därmed vänta i ytterligare en match på att debutera för sin nya klubb.??