Sundin mot slutspel

Vancouver tog tolfte segern på 14 matcher

HOCKEY

NEW YORK. Mats Sundin är på väg mot sitt första slutspel sedan 2004.

Hans Canucks tog i natt tolfte segern på fjorton matcher – och den här gången var det självaste San Jose Sharks som fick smaka på svensklagets nya power...

Foto: FOTO: AP, REUTERS
Mats Sundin - äntligen på väg mot slutspel?

Snacka om scenförändring...

Under januari, Mats Sundins första månad i västra Kanada, befann sig Vancouver i en så djup svacka att playoff började kännas som en avlägsen hägring för de kräsna fansen i GM Place.

Ett av de hetaste lagen

Nu, en dryg månad senare, är det plötsligt ett av ligans allra hetaste lag som underhåller samma fans.

Canucks har alltså vunnit tolv av de senaste fjorton matcherna och därmed skaffat sig en rätt betryggande marginal på hela sex poäng ner till slutspelsstrecket.

Och det är inte vilka kalkongäng som helst de radat upp segrarna mot.

I natt fick självaste San Jose se sig besegrat med 3-1.

Målvaktsmatch

Alexander Edler och just Mats Sundin – som fick in sitt första spelmål på tio matcher – såg till att ge hemmalaget en 2-0-ledning i första perioden. Sedan blev det väldigt mycket målvaktsmatch mellan Roberto Luongo och Sharks-reserven Brian Boucher, men precis i slutet av andra lyckades Joe Thornton reducera.

Därmed var det upplagt för anstormning från hajarna i tredje, men Canucks gjorde en strålande slutperiod och drygt drygt åtta minuter från slutet prickade Kevin Bieksa istället in den avgörande 3-1-pucken, efter förspel av bland andra Daniel Sedin.