”Jag ville bara skjuta snabbt”

Här sänker Kristian Huselius Pittsburgh

Foto: FOTO: AP
Kristian Huselius sätter den avgörande straffen bakom Marc-Andre Fleury.
HOCKEY

Kristian Huselius tog Columbus ett steg närmare slutspel.

Inför rekordpublik i Nationwide Arena gjorde ”Husse” matchens första och sista mål när Blue Jackets slog Pittsburgh Penguins med 4-3 efter straffar.

– Jag ville bara skjuta snabbt, sa svensken om den avgörande straffen.

Columbus ligger på sjätte plats i Western Conference och avståndet till de jagande lagen bakom är inte på något sätt betryggande i den tajta tabellen.

Därför är varje seger oerhört viktigt.

I natt såg det ut att gå enkelt för blåjackorna - långt in i den tredje perioden.

Kristian Huselius gav hemmalaget ledningen efter 8.42 av den första perioden med ett dragskott som överlistade Pittsburghs målvakt Marc-Andre Fleury.

Vann skotten med 19–3

Columbus fortsatte att ösa på och dominerade stundtals stort mot fjolårets finallag i Stanley Cup.

Utdelningen kom också. Jason Williams satte 2-0 i slutet av den andra perioden och nyförvärvet från Ottawa Antoine Vermette gjorde 3-0 en minut in i den sista perioden.

Avgjort, trodde rekordpubliken på 19 167 i Nationwide Arena.

Men Pittsburgh - som vann skotten i period tre med 19-3 (!) - ville annat.

Innan slutsignalen ljöd hade Sergei Gonchar, Pascal Dupois och Maxime Talbot ordnat 3-1, 3-2 och 3-3.

- Det var en härlig stämning. Det är den här typen av matcher du förväntar dig vid denna tidpunkt av säsongen. Det är många lag som kämpa om poängen och intensiteten är lite högre, sa Pittsburghs kapten Sidney Crosby som assisterade till två av målen.

Efter en mållös förlängning, där Penguins hade ett skott i ribban, följde straffar. Av de sex skyttarna var det bara en som lyckades - Kristian Huselius.

Efter att Jason Williams och Rick Nash missat sina dragningar valde ”Husse” en annan väg och sköt in pucken retfullt enkelt mellan benskydden på Marc-Andre Fleury.

”Ville skjuta snabbt”

- Jag tänkte faktiskt redan innan jag gick ut dit att jag ville skjuta snabbt. Detta eftersom Jason och Rick försökte finta honom och jag såg att han hade riktigt snabba ben. Jag ville bara åka in sakta och skjuta snabbt, sa Kristian Huselius till AP.

De två målen gjorde också att ”Husse” blev vald till matchens första stjärna och nu har han och Columbus för första gången i klubbens historia en riktigt bra chans att nå slutspel.

- Titta bara på vilka lag vi slagit de tre senaste matcherna. Vi har slagit Detroit, vi har slagit Boston och nu slog vi det hetaste laget i NHL, sa Columbus coach Ken Hitchcock.