Tjärnqvist knockad blodig av slagskott

Pucken träffade Colorado- backen ovanför högerögat

HOCKEY

Daniel Tjärnqvist tvingades avbryta nattens bortamatch mot svenskkolonin Vancouver i mittenperioden – knockad av ett slagskott i huvudet och med ett blodspår bakom sig.

Efter att Colorado-backen fått behandling i omklädningsrummet kom dock lugnande besked:

– Det tog ett tag att sy ihop honom men det är ingen fara, säger tränaren Tony Granato.

Foto: AP
Daniel Tjärnqvist får hjälp av isen efter att ha blivit träffad av ett slagskott. Svenskbackens blodiga hjälm i höger nedkant städades undan i efterhand.

Efter en tung första period i General Motors Place fick gästande Colorado kontakt 4.36 in i mittenperioden då Ryan Smyth hittade rätt i power play med en reducering som innebar 1-3. Kort därefter decimerades dock det jagande Avalanche av en otäck skada på svenskbacken Daniel Tjärnqvist.

32-åringen träffades av ett slagskott i huvudet och fick omtöcknad eskorteras av isen, lämnandes ett blodspår efter sig.

– Han var tvungen att sys, förstås. Han blev träffad ovanför ögat men det är ingen fara. Vi tyckte att det var lika bra att han vilade resten av matchen, sade Coloradotränaren Tony Granato till AP efter matchen.

Den förre Rögle- och Djurgårdenspelaren har spelat 37 matcher för Colorado den här säsongen. Han har gjort två mål och två assist med en plus/minus-statistik på +1.

Fotnot: Matchen slutade 4-2 till Vancouver. Läs mer om matchen här!