Brunnström bjöd Calgary på segern

Dallas tappade mark i slutspelsjakten

HOCKEY

Tillbaka i laguppställningen efter att ha missat fyra matcher. Då gjorde Fabian Brunnström ett avgörande misstag.

Foto: AP
Calgarys Eric Nystrom firar segermålet med Dustin Boyd.

Svenskens slarv ledde fram till Calgarys segermål, 1-2, när Dallas tappade viktiga poäng i slutspelsstriden.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är väldigt jobbigt, sade Brunnström efter förlusten.

Dallas Stars riskerar i allra högsta grad att missa slutspelet. Ett knappt år efter att ha tagit sig till conferencefinal är laget inte ett av de åtta främsta i Western conference. I natt hade man chansen att ändra på det, men ett ödesdigert misstag av Fabian Brunnström gjorde att Stars lämnade Calgary med en förlust i bagaget.

”Väldigt jobbigt”

Det var drygt åtta minuter kvar att spela av den tredje perioden när Brunnström stressades av Calgarys Warren Peters i den egna zonen. En misslyckad passning från svenskens sida snappades upp av Dustin Boyd som spelade fram svenskättlingen Eric Nystrom. Han sköt segern till Calgary med sitt 2-1-mål.

– Det är jobbigt. Du vill slå rätt passning … Jag vet inte vad jag ska säga, det är väldigt jobbigt, sade en nedstämd Fabian Brunnström till Dallas Morning News efter matchen.

Brunnström var tillbaka i laget efter att ha missat fyra matcher med en axelskada. Han spelade 11.31 för Dallas, som har stora skadeproblem. Senast in på skadelistan är Mike Modano, vars ljumske krånglar. Sergei Zubov (höft), Brad Richards (handledsfraktur) och Brenden Morrow (korsbandsopererad) är tre andra nyckelspelare som saknas.

I Dallas kom förutom Fabian Brunnström även Nicklas Grossman (14.18), Loui Eriksson (18.58) och Joel Lundqvist (16.08) till spel. Eriksson hade en assistpoäng på Brendan Morrisons tröstmål.

ARTIKELN HANDLAR OM