Comebacken dröjer för Lilja

Detroitbacken fortfarande groggy efter hjärnskakningen

HOCKEY

Det ser inte ljust ut för Andreas Lilja. Tre veckor efter att ha drabbats av en hjärnskakning upplever Detroitbacken fortfarande problem.

– Jag har aldrig haft huvudvärk tidigare, säger Lilja.

Det var i Detroits 0–8-förlust mot Nashville den 28 februari som svenskbacken kastade handskarna för att göra upp med motståndarbacken Shea Weber. Det gick inget vidare. Weber fick in flera tunga knytnävsslag på Andreas Lilja, som blev uppenbart groggy.

Efter matchen konstaterades det att 33-åringen hade drabbats av en hjärnskakning. Han sattes upp på skadelistan och har varit fast där sedan dess. Tre veckor efter smällarna mot huvudet lider han fortfarande av sviterna efter hjärnskakningen.

– Vissa dagar känns det lite bättre, andra dagar inte alls lika bra. Jag har aldrig haft huvudvärk tidigare, säger Andreas Lilja till Detroit Free Press.

Även Holmström skadad

När han kan vara tillbaka i träning är oklart.

– Vi väntar på att han ska komma in två eller tre dagar I följd och berätta att han är symptomfri. Då kan vi sätta honom på en motionscykel och höja belastningen för varje dag. Om allt går bra är han ändå minst ett par veckor från en comeback, säger general managern Ken Holland till mlive.com.

Andreas Lilja är inte den enda Detroitsvensken som går skadad. Tomas Holmström missade 3–2-segern mot Philadelphia natten mot onsdag efter att ha skadat knäet i helgen. Skadan kom bara en dryg vecka efter att veteranforwarden gjort comeback efter sin ljumskoperation.