Ingen rolig debut för Samuel Påhlsson

Förlust för Chicago mot Columbus

Foto: Reuters
Kristian Huselius, Rick Nash och Jason Williams i Columbus firar ett mål mot Chicago.
HOCKEY

Samuel Påhlsson kunde ha fått en roligare debut i Chicago Blackhawks tröja. Laget fortsätter att ha problem och förlorade i natt med 3–4 efter förlängning mot divisionsrivalen Columbus Blue Jackets.

Den 4 mars bytte Samuel Påhlsson klubbadress, från Anaheim Ducks till Chicago Blackhawks. Sin debut för den nya klubben gjorde han inte förrän i natt. Detta på grund av att han har legat sjuk med körtelfeber sedan slutet av januari.

Sin första match med Chicago kom i Columbus och slutade med förlust, 3–4, efter förlängning. Påhlsson spelade 14.54 i comebacken och var inne på ett baklängesmål. Niklas Hjalmarsson fick förtroendet på Blackhawks blålinje. Han spelade 17.39 och var också minus ett i plus- och minusstatistiken.

Matchens enda svenskpoäng svarade Kristian Huselius för. Han var med i förarbetet till Rick Nashs 3–3-kvittering halvvägs in i den tredje perioden. Huselius var tillika den enda svensken som kom till spel i Columbus. Fredrik Modin går allt jämnt knäskadad medan backen Christian Bäckman var petad. Huselius spelade 18.35 och var minus ett.

Chicago Blackhawks har fyra raka förluster medan Columbus Blue Jackets har vunnit sju av sina tio senaste. Columbus har plockat 80 poäng, ligger sexa i Western conference och ser ut att vara på väg mot klubbens första slutspel.

Johnny Oduyas och Niclas Hävelids New Jerseys Devils kom ned på jorden efter gårdagens triumf mot Chicago hemma i Prudential Center, där Martin Brodeur blev den vinstrikaste målvakten genom tiderna. I nattens uppföljare mot Carolina Hurricanes blev det förlust med 2–4. Detta sedan Brodeur ställts åt sidan till förmån för reserven Kevin Weekes.

Niclas Hävelid, som spelade 19.54, hade en assist på Brian Giontas sena 2–4-reducering. Johnny Oduya spelade 20.41 och var minus ett. I Carolina spelade Niclas Wallin 15.26 och var plus ett.

Efter att ha gjort massor mål i farmarligan AHL den sista tiden är Patric Hörnqvist tillbaka i NHL och Nashville Predators. I natt gjorde han sin första NHL-match sedan 10 februari, men lämnade isen mål- och poänglös efter att ha spelat 10.30 i bortamötet med Anaheim Ducks.

Anaheim vann med 4-3 efter förlängning. Teemu Selänne slog in det avgörande målet i powerplay, 34 sekunder in i övertidsperioden.