Kopitars drömstraff knäckte Stars

”Det är tuffa tider nu”

Foto: AP
Anze Kopitar sätter en "Foppa"-straff bakom Dallas målvakt Marty Turco.
HOCKEY

DALLAS. Nicklas Grossmans Dallas är inne i en desperat jakt på en slutspelsplats.

Hoppet kan ha släckts i natt – av Grossmans kompis Anze Kopitar.

– All credit till honom. Han gör det riktigt bra, säger Grossman efter Los Angeles-forwardens Foppastraff.

Dallas Stars svenske back Nicklas Grossman och Los Angeles Kings sloven Anze Kopitar är kompisar sedan tiden tillsammans i Södertälje SK:s juniorlag.

Men med såna kompisar behöver Grossman inga ovänner.

Matchen mellan Dallas och Los Angeles var mållös efter full tid och förlängning. I straffläggningen så plockade Anze Kopitar fram en briljant Foppastraff ur sin påse med tricks. När Justin Williams sedan satte Los Angeles fjärde straff så var matchen avgjord.

Fem pinnar upp till slutspel

– Anze är ruggigt bra och han har lyft sig en nivå till den här säsongen, säger Grossman när Sportbladet träffar honom efter matchen.

Nicklas Grossmans Dallas är på jakt efter en biljett till Stanley Cup och ligger fem poäng efter sista slutspelslaget i väst. Bara segrar räknas, en poäng duger inte mot lag som Los Angeles.

– Det är tuffa tider nu. Det är inte så många matcher kvar. I dag tyckte jag att vi spelade bra, vi var stabila hemåt och Marty Turco var ruggigt bra i målet. Men det är tillfälligheter som avgör, små marginaler, säger Grossman, som var en av isens bästa spelare i natt.

– Trevor Daley (back i Dallas) blev skadad i första perioden så det blev mer istid än vanligt. Jag försöker bara spela enkelt och inte göra några misstag, säger Grossman.

Dallas har åtta matcher kvar innan slutspelet.

– Det är blåställen på nu och vi måste fortsätta vara positiva. Det blir många klyschor nu men det är det som gäller. Vi får inte fundera så mycket, det är bara att jobba, säger Nicklas Grossman.