Nu lämnar Mattias Öhlund Vancouver

Veteranbacken free agent:
"Kul att se vad som händer”

HOCKEY

Elva säsonger får vara nog.

Nu lämnar Mattias Öhlund, 32, Sedinbröderna och de andra i Vancouver.

– Jag vill prova något nytt, helt enkelt, säger han till NSD.

Foto: Bildbyrån
Mattias Öhlund.

Hela 2000-talet har han varit en av Vancouvers viktigaste spelare. Men nu är Mattias Öhlund uppsatt som free agent – och han tänker inte återvända till Canucks.

– Jag har varit pigg och fräsch i kroppen hela vintern. Poängen kanske inte ha kommit som jag hoppats men spelmässigt har det funkat riktigt bra, säger han till NSD och fortsätter:

– Det ska bli kul att se vad som händer i sommar och vilka NHL-klubbar som är intresserade.

Vet inte om framtiden

Öhlund gjorde 25 poäng i år och har totalt noterats för 325 på sina 770 NHL-matcher. Nu har han ingen aning om var karriären fortsätter.

– Nej, reglerna i NHL är stenhårda och före juli förekommer inga kontakter med de spelare som är free agent. Det enda jag kan göra att är att titta på de olika klubbarnas backuppsättningar och spekulera vilka som kan behöva mig i sitt lag, säger han till NSD.

– Det här blir ett familjebeslut där flera saker kommer att spela in. Men i min ålder skulle det förstås vara roligt att hamna i en klubb som har en hygglig chans att vinna Stanley Cup.

”Spelar i tre-fyra år”

Och trots att Öhlund inte ser sig som avdankad, så ser han slutet på karriären. Men det ligger en bit bort.

– Jag hoppas spela här borta i tre-fyra år till. Sedan är det nog slut. Jag vill vara hyfsat fräsch i kroppen den dag jag lägger av.

ARTIKELN HANDLAR OM