Sorry LHC – ni kan glömma Johansson

Svenskbacken tradad till Florida ikväll

Foto: STEFAN JERREVÅNG
Magnus Johansson.
HOCKEY

Sorry, LHC.

Magnus Johansson återvänder inte hem till elitserien – i kväll tradades backen istället till Florida.

– Med tanke på att jag inte har fått spela speciellt mycket på slutet känns det här som en bra lösning, säger Johansson till sportbladet.se

Magnus Johansson, som haft svårt att ta en ordinarie tröja i Chicago Blackhaws den här säsongen, sattes först upp på listan över spelare som skulle flyttas ned till farmarlaget Rockford, men nu i kväll svensk tid uppger klubben att svensken tradas till Florida.

– Det stämmer. Magnus sitter just nu på ett plan från Chicago till Atlanta för att kunna spela direkt, säger Gunnar Svensson – som berättar detaljer om den snabba affären.

– När Magnus blev sjätte, sjunde eller kanske åttonde back i Chicago och klubben sa att de var beredda att trada honom för att satsa på spelare som redan funnits i organisationen en tid var Magnus väldigt tydligt. Han ville vara kvar i NHL och bad mig undersöka om det fanns något intresse, skulle det inte hända något inom ett par veckor var det "back to Europe" som gällde.

34-årige Johansson, som på 18 NHL-matcher den här säsongen producerat fyra assist, ingår i en affär där Blackhawks får ett draftval 2009.

Florida Panthers general manager Jacques Martin är nöjd över den snabba affären.

– Magnus är en rörlig försvarare som vet hur man flyttar pucken fort och kan fylla på i det offensiva spelet. Han kommer även att bidra i vårt powerplay, säger han till klubbens hemsida.

Sportbladet.se fick tag på Johansson precis innan han klev på planet till Atlanta.

– Hinner jag dit vill de att jag spelar direkt. Med tanke på att jag inte har fått spela speciellt mycket på slutet känns det här som en bra lösning.