Sorry, LHC – Johansson bortbytt till Florida: ”En bra lösning”

...och det blev seger direkt i debuten

HOCKEY

Linköping kan glömma Magnus Johansson, 34, för den här gången.

I natt debuterade han för sin nya klubb Florida Panthers.

Och det blev succé direkt: Florida besegrade Atlanta med 3-2 efter straffar.

Gårdagen blev händelserik för Magnus Johansson. Först blev han nerskickad till Chicagos farmarlag Rockford IceHogs. Några timmar senare – vid 19.30-tiden svensk tid – fick han besked att han var klar för Florida.

När Sportbladet fick tag på Johansson en timme senare skulle han precis kliva på planet till Atlanta, där hans nya klubb spelade i natt.

– Hinner jag dit vill de att jag spelar direkt, säger Johansson.

Och visst hann Johansson fram i tid - och spelade.

Fick mycket speltid

Till råga på allt fick han mer speltid än han tidigare fått i Chicago - totalt var Johansson på isen i 19 minuter i nattens bortamatch.

Han noterades inte för några poäng, hade inga skott på mål, men var heller inte inne på isen när Thrashers gjorde sina två mål.

En stabil defensiv insats, med andra ord.

Vann på straffar

Och givetvis kändes debuten ännu bättre då Florida till slut, trots två underlägen (0-1 och 1-2), lyckades kvittera i den tredje perioden och senare vinna med 3-2 efter straffar.

Lagets kapten Olli Jokinen avgjorde och fixade bonuspoängen till Magnus Johanssons nya klubb.

De senaste månaderna har Johansson inte alls haft Chicago-coachen Denis Savards förtroende och spelat ytterst sporadiskt.

– Med tanke på att jag inte har fått spela speciellt mycket på slutet känns det här som en bra lösning, säger Johansson.

”Magnus – en tillgång i offensiven”

I utbyte mot den svenske backen fick Florida släppa ett draftval i den sjunde rundan 2009 till Chicago.

– Magnus är en rörlig back som spelar snabbt och blir en tillgång i offensiven, säger Floridas general manager Jacques Martin till klubbens hemsida.

FAKTA

Johanssons NHL-karriär i siffror: 18 matcher, 0 mål, 4 assist, -5, 4 utvisningsminuter, 15 skott på mål (i Chicago Blackhawks).

ARTIKELN HANDLAR OM