”Vi har sagt vad vi vill ha”

Henrik Sedin till Sportbladet efter mötet med Vancouver

Foto: AP
MÖTE MED VANCOUVER I MORSE Henrik Sedin och brorsan Daniel träffade Canucks manager i Stockholm under tisdagen.
HOCKEY

Dragkampen om Henrik och Daniel Sedin, 28, fortsätter.

Nu har Vancouver gjort en blixtresa till Stockholm och gett tvillingarna ett nytt bud för att behålla superduon i klubben.

– Vi har sagt vad vi vill ha, men det finns lite meningsskiljaktigheter, säger Henrik Sedin till Sportbladet.

I kväll, 18.00 startar den stora spelarmarknaden i NHL. Många stora stjärnor med utgående kontrakt kommer under kvällen att byta arbetsgivare och det är alltid stor uppståndelse och många spekulationer runt den 1 juli.

Två svenskar innehar huvudrollerna i kväll, Daniel och Henrik Sedin. De har utgående kontrakt med Vancouver, som de tillhört sedan de kom till NHL – år 2000.

På väg bort

Men nu är tvillingarna på väg att lämna klubben.

28-åringarna kommer inte överens med Vancouver om ett nytt kontrakt och gör de inte så innan klockan 18.00 i dag så kommer de ut på spelarmarknaden och kan ta emot bud från NHL:s samtliga 30 klubbar – ett riktigt bra förhandlingsläge när man har bra poängfacit som tvillingarna har.

För att få Daniel och Henrik Sedin att stanna på Kanadas västkust så har Canucks ledning gjort en blixtresa av modell stor till Sverige och Stockholm i förrgår. General Manager Mike Gillis samt assisterande General Manager Laurence Gilman tog flyget till Stockholm och fick en timme med tvillingarna samt deras agenter JP Barry och Claes Elefalk på CAA Sports.

Sedan flög klubbledningen hem till Kanada.

”Ville ge sin syn”

Ett dygn av flygresa för ett kort möte i går på en flygplats.

– Det var kul att de flög över för att prata med oss. Vi träffades och snackade lite. De ville ge sin syn på det hela och framförde vad de tycker, säger Henrik Sedin.

Grundstommen i den olika synen på tvillingarnas framtid i Vancouver är kontraktslängden.

Sedinarna vill ha ett mycket långt kontrakt, åtta till tolv år.

Vancouver kan tänka sig fem år.

Om parterna inte kommer överens uppger TSN att Toronto, Montreal, Minnesota och Los Angeles leder jakten på tvillingarnas signatur.

FAKTA

Vancovers bud 1: 44 miljoner kronor i 5 år. Totalt: 220 miljoner kronor. Sedinarnas motbud: 52 miljoner kronor under 8 till 12 år. Uppskattat totaltvärde: 504 miljoner kronor.

Vancovers bud 2: Bättre än bud 1, men fortfarande ”bara” 5 år.

De är free agents i NHL:

Spelare med utgående kontrakt.

Spelare som är över 27 år, om man inte har sju säsonger i NHL. Är man 25 år och har spelat i NHL sedan man var 18 år så är man alltså också free agent.

ARTIKELN HANDLAR OM