Fem lag i kamp om Forsberg

”Philly” hetaste tipset för dagen i Kanada

Foto: jimmy wixtröm
HOCKEY

Spekulationerna om Peter Forsbergs framtid fortsätter.

Enligt tidningen Ottawa Sun är fem lag fortfarande med i kampen om ”Foppa”.

Men den stora frågan är fortfarande om Forsbergs fot håller för en comeback. Foppas kompis Andreas Johansson, som spelar i Tre Kronor i Globenturneringen, tror att han kommer tillbaka.

– Det känns så nu. Jag hoppas det, det vore häftigt. Sedan handlar det ju inte bara om foten, utan att vara tränad för att spela i en liga som NHL. Han har ju inte spelat på länge. Men är det någon som klarar det så är det han, säger Johansson som håller kontakten kontinuerligt med jämnårige Forsberg.

– Vi pratade när det var aktuellt att han skulle ha spelat i landslaget, men det var väl lite för tidigt för honom. Nu har jag inte pratat med honom på ett tag, jag kan tänka mig att alla frågar honom om framtiden nu så jag låter honom vara i fred, säger Johansson till TT.

Forsbergs gamla klubb Philadelphia anses ligga bäst till men enligt Ottawa Sun har Vancouver, Colorado, Anaheim och Ottawa fortfarande chansen. Ottawas general manager Bryan Murray säger att han pratat med folket runt Forsberg och inte fått något besked om att Senators är ute ur bilden.

– Det skulle inte förvåna mig om han återvände till Philly, men jag vet att han skulle fortsätta träna med Modo och jag avvaktar bara för att se vad som händer, sade Murray till Ottawa Sun.

ARTIKELN HANDLAR OM