Lidas: Det var en oschysst tackling

Magnetröntgas i dag: "Något är fel med inre ledbandet i knäet"

Foto: andreas bardell
Niklas Lidström.
HOCKEY

DETROIT. Tacklingen sänkte Nicklas Lidström.

Veteranen kommer nu att missa Detroits nästa match, minst.

– Jag fick hans armbåge mot huvudet. Det var en oschyst tackling, säger Lidström.

Foto: ap / scanpix
Nicklas Lidström skadade sitt knä i matchen mellan Detroit Red Wings och Colorado Avalanche. Han fick ledas av isen av Henrik Zetterberg.

I går var Nicklas Lidström hemma i Detroit efter ett omtumlande dygn. I första perioden av bortamatchen mot Colorado blev han bryskt tacklad av Colorados tuffing Ian Laperriere.

– Det var en hård tackling. Mitt huvud åkte in mot sargen och jag blev yr i huvudet. Sedan vinklade jag mitt vänstra ben och något är fel med inre ledbandet i knäet. Ska nog inte vara för allvarligt, säger Nicklas Lidström.

Laperriere nedslagen

Laperriere blev inte utvisad för tacklingen, trots att Lidström hade ett rött märke under hakan som ett bevis på att han fick en armbåge mot huvudet.

– Läkarna trodde att jag fått hjärnskakning, men jag klarade av testerna. Som att kunna subtrahera 7 från 100 och ha kännedom om vilken dag det är, typ, säger Lidström.

Men Laperriere fick sitt straff ändå. Detroits spelare var galna på Laperriere, som fick se sig nedslagen två gånger av Detroits slagskämpe Aaron Downey.

– Jag tackade Downey efter matchen. Han stod upp för mig och laget, säger Nicklas Lidström.

I dag ska han magnetröntga knäet. Därefter vet Nicklas mer hur det blir med längden på skadefrånvaron.

– Laget ska ut på en roadtrip. Vet inte om jag ska med och få vård och rehabilitering under resans gång. Annars får jag vara med igen när laget kommer tillbaka hem, säger Lidström.

Klarat sig från skador

Lidström och skador är inget som är synonymt. Han har bara missat 22 matcher under NHL-karriären, som sträcker sig över 15 år.

– De flesta missade jag på grund av en ryggskada för tio år sedan. Övriga matcher jag missat har jag nog vilat för att vara fräsch till slutspelet, säger Nicklas Lidström.

FAKTA

Knocken

?Sju minuter in i måndagens match mellan Detroit och Colorado åker Nicklas Lidström på en armbågstackling av Ian Laperriere.

?Tacklingen tar olyckligt, Lidström åker in med huvudet i sargen och vrider till sitt vänstra knä.

?Han försöker resa sig upp, men behöver hjälp för att ta sig av isen.

?Den yre svensken befaras först ha råkat ut för en hjärnskakning, men det visar sig att knäet fått ta den största smällen.