Ortopedingenjör hjälpte "Foppa" tillbaka

Foppas läkare Bertil Romanus: Han har han modifierat Peters skridsko

HOCKEY

Hur kom Peter Forsberg tillbaka?

Hjälpen kom från en ortopedingenjör hemma i Örnsköldsvik.

– Staffan Hägglund hjälper normalt barn med funktionshinder, tillverkar skenor och sånt. Nu har han modifierat Peters skridsko, säger ”Foppas” läkare Bertil Romanus till TT.

Det som så länge såg ut att bli ett nej blev helt plötsligt ett sent ja.

Foten håller, i alla fall om man får tro Colorado Avalanche som fått tillbaka sin store publikfavorit.

TT pratade sent på måndagen med ”Foppas” läkare Bertil Romanus, som berättade hur den svenske stjärnan kunde förvandla ett förmodat nej till ett ja.

– Jag, Peter och en ortopedingenjör som heter Staffan Hägglund har jobbat nära ihop de senaste två veckorna för att kunna genomföra den här comebacken. Det är Staffan som fixat det sista, säger Romanus till TT och fortsätter:

– Peter har ju använt foten fel i skridskoåkningen. Nu har Hägglund modifierat skridskon rätt, så att foten ligger där den ska. Nu får den stöttning och Peter känner att han klarar av skridskoåkningen igen. Han behöver inte känna sig osäker.

Romanus säger vidare att Staffan Hägglund normalt tillverkar hjälpmedel för barn med handikapp. Nu blev han den oväntade hjälten på Peter Forsbergs comeback-resa.

– Ortopedingenjörerna är en liten värld som många människor inte känner till. Det är nog inte många som känner till dem över huvudtaget, säger Bertil Romanus och konstaterar:

– Comebacken låg i luften.