'Monstret' hyllas – efter debuten

Räddade 36 skott i sin första match i Maple Leafs-tröjan

Foto: Torontomapleleafs.com & Pernilla Wahlman
HOCKEY

Jonas Gustavsson kunde knappast ha önskat sig en bättre debut i Toronto Maple Leafs.

I sin första match i NHL-klubben stoppade han 36 av 37 skott och bidrog starkt till segern mot regerande mästarlaget Pittsburgh Penguins.

Enligt hockeysverige.se ingick matchen mellan Maple Leafs och Penguins i en så kallad rookieturnering, som spelades i Kitchener, Ontario.

Därför var isen full av unga och lovande hockeyspelare, som alla vill visa sina färdigheter för respektive klubbledning. En av planens kanske hetaste spelare var Jonas Gustavsson, som gjorde sin första match i Toronto-tröjan.

Hyllad på hemsidan

Och 24-åringen briljerade stundtals. Svensken bombarderades med skott och räddade sammanlagt 36 puckar. Enda målet han släppte in gjordes av Joe Vitale på styrning i mitten av slutperioden.

Efter matchen var det också Gustavsson som stal rubrikerna och belönades med orden ”en monster-debut” på Torontos hemsida.

Stålberg och Gunnarsson i vinnarlaget

Rookie-matchen slutade 3-1 till Toronto efter mål av bland andra förre Frölundaspelaren Viktor Stålberg. I Toronto spelade också backen Calle Gunnarsson, som kommande säsong liksom Stålberg lär få inleda i farmarlaget Toronto Marlies.