”Ni är rätt snygga utan slutspelsskäggen...”

Obama skämtade med Stanley Cup-mästarna

Foto: REUTERS
Obama visar upp den matchtröja han precis fått av Sidney Crosby.
HOCKEY

På torsdagen fick Stanley Cup-mästarna enligt traditionen träffa presidenten.

Det här året gästades Vita huset av Pittsburgh Penguins. Och stjärnorna togs emot av en ovanligt skämtsam Barack Obama.

– Om Blackhawks inte kan vinna är det helt okej om Penguins gör det...

Foto: REUTERS
Mario Lemieux ler i kapp med presidenten.

Förra året var det svenskkolonin Detroit Red Wings som i egenskap av mästare fick den obligatoriska rundturen i Vita huset och chansen att skaka presidentens hand. Det här året invaderades USA:s maktcentrum av Pittsburgh Penguins, med stjärnor som Sidney Crosby, Evgenij Malkin och förre storspelaren och ägaren Mario Lemieux.

”Dagens roligaste händelse”

Och det var en skojfrisk Barack Obama som tog emot mästarlaget. På presskonferensen inledde Obama med att be om ursäkt för att han var lite sen.

– Jag har så mycket att göra... som president. Men det här är i alla fall dagens roligaste händelse. Välkomna till Vita huset. Och jag måste säga att ni faktiskt är ganska snygga utan slutspelsskägg.

Barack Obama flyttade som ung karriärist till Chicago och har därför sina sympatier i stadens klubbar. Samtidigt som han gratulerade Penguins till NHL-titeln passade han på att skämtsamt raljera kring Chicago Blackhawks misslyckande.

– Jag har klagat över detta tidigare, coach, det var ju ett tag sedan Chicago vann något. Jag är inte glad över det. Men som många vet har Pittsburgh en speciell plats i mitt hjärta och om Blackhawks inte kan vinna är det helt okej om Penguins gör det...

Obama hyllade Lemieux

Sidney Crosby fick äran av överräcka en Penguins-tröja till Obama och i bakgrunden stod Malkin och tog mobilbilder på presidenten. Lemieux var dock den besökare som fick mest uppmärksamhet av presidenten.

– Att Mario Lemieux är här är ganska stort. Han vann ett par bucklor som spelare, men den här var hans första som ägare – och han går fortfarande runt med ett stort leende på läpparna så jag antar att den här vinsten var ganska skön den också.