I natt är han tillbaka

Theo Fleury gör comeback: ”Kommer att bli känslosamt”

HOCKEY

Han var fansens favorit i elva säsonger.

I natt gör Theo Fleury, 41, comeback för Calgary Flames i en träningsmatch mot New York Islanders.

– Det blir en speciell kväll. Just nu vet jag inte hur jag kommer att reagera på isen och hur publiken kommer att reagera. Men det kommer att bli känslosamt, säger Fleury till tsn.ca.

Foto: AP CP
I natt gör Theo Fleury comeback i NHL-sammanhang.

Han vann Stanley Cup under sin rookiesäsong i Calgary och har gjort 455 mål och över 1 000 NHL-matcher från 1988 till 2003. Förutom Calgary har Fleury representerat Colorado Avalanche, New York Rangers och Chicago Blackhawks.

Stängdes av 2003

Efter 2002/03-års säsong klarade dock inte Fleury NHL:s drogtester och stängdes av på obestämd tid. Han har haft problem med alkoholism, men fick nyligen klartecken av ligan och spelarnas organisation till att göra ett nytt försök att spela i NHL. Han bjöds in till Flames träningsläger – och i natt är det alltså dags för honom att dra på sig matchtröjan igen.

– Jag har en bra pratstund med min fru i går kväll, vi fortsätter att ta det här dag för dag. Jag försöker att hålla mig lugn, men det är inte lätt. Det har varit en galen vecka. Förra veckan gick jag i Phoenix och hoppades att få komma hit, och här är jag nu redo att spela.

Vill bli tacklad

På träningarna har han spelat ihop med Daymond Langkow och Nigel Dawes. Och den 168 centimeter korte forwarden hoppas det ska smälla lite direkt i comebacken.

– Jag skulle älska att bli tacklad. Om Islandersspelaren ser det här, så kör på. Jag behöver få veta hur jag står mig fysiskt så snabbt som möjligt. Jag vill bara bli sedd som bra hockeyspelare som försöker komma tillbaka och bli en av spelarna i laget, säger Fleury.