Rangers starkast i svenskmötet

Svagt Detroit vilade flera stjärnor: Vi får skärpa oss

Foto: AP
Detroits Jonathan Ericsson slänger sig efter Rangers Jevgenij Grachev.
HOCKEY

NEW YORK. Detroit var riktigt dåliga i första perioden – och New York Rangers samtidigt riktigt bra..

Och därför slutade nattens träningsmatch i Madison Square Garden med hemmaseger, 4–2.

– Det har sett ut så i några matcher nu. Vi är liksom inte där. Nu får vi se till att skärpa oss, säger Niklas Kronwall.

Foto: AP
Rangers Dan Girardi sopar på Detroits Valtteri Filppula.

Det var visserligen ett B-betonat Detroit Red Wings som ”uppträdde” på Manhattan i natt – bland annat saknades Nicklas Lidström, Henrik Zetterberg, Todd Bertuzzi, Dan Cleary, Brian Rafalski, Chris Osgood och Kris Draper.

Men ändå.

Standarden på spelet under öppningsperioden var så långt ifrån normal Red Wings-standard att man nästan fick gnugga sig i ögonen.

Överlägsen skottstatistik

Skottstatistiken 18–4 säger en del, likaså det faktum att gästerna drog på sig fem tvåminutersutvisningar under de första 20 minuterna.

Sedan skärpte de visserligen till sig och kunde rädda sig undan en resultatmässig praktfadäs

– Ja, vi tappade matchen i första, instämmer backen Niklas Kronwall.

– Och det har sett ut så i många av de här försäongsmatcherna. Vi har liksom inte varit där i början. Det är väl lätt hänt, men nu börjar vi närma oss allvaret, så vi måste skärpa till oss.

Lundqvist nöjd

För hemmaspelarna var onsdagskvällen roligare. Nyförvärvet Marian Gaborik kunde äntligen göra debut och ledde sitt nya lag i en serie riktigt frustande attacker. Framförallt det offensiva spelet i första perioden övertygade.

– Ja, det såg väl rätt bra ut, tycker Henrik Lundqvist, som stod den inledande halvan av matchen.

– Det är svårt att göra någon riktigt bedömning när man bara spelat träningsmatcher, men jag tycker det känns som att vi har mer spetskompetens i år. Det är många skickliga spelare i det här laget.

”Kung Henrik” är nöjd också med sin egen individuella säsongsupptakt.

– Jo, det känns bra. För första gången på väldigt länge går jag in en säsong utan några skavanker. Det känns ovant, säger han med ett leende.

Även Detroit Red Wings hade en svensk i kassen i nattens fajt.

Förre djurgårdaren Daniel Larsson fick chansen och tvingades visserligen vittja sitt nät vid tre tillfällen, men det var knappast hans fel. Hans lagkamrater uppträdde som sagt undermåligt i början; själv gjorde den 23-årige norrlänningen vad han kunde.

Detsamma kan sägas om unga duon Mattias Ritola och Johan Ryno. Den senare hade till och med en assist till Wings andra tröstmål, inprickat av Kirk Maltby.

För Detroit återstår nu en handfull träningsmatcher i Nordamerika och sedan, direkt efter söndagens hemmamöte med Pittsburgh, flyger det rödvita svensklaget till Stockholm.

– Det ska bi väldigt roligt att komma hem och träffa familj och vänner Jag har 60 personer på min gästlista och misstänker att den kommer att växa, skrockar Tomas Holmström.