Laddar för fajt – med vaselin

Detroit rustar för slagsmål i Karlstad: ”Med vaselin i ansiktet fastnar inte slagen lika effektivt”

HOCKEY

Detroit räknar med slagsmål när laget kommer till Karlstad.

På NHL-klubbens smått osannolika kravlista inför besöket finns – vaselin!

– Det vill spelarna smörja in ansiktet med om det skulle bli slagsmål i matchen. Med vaselin i ansiktet fastnar inte slagen lika effektivt, säger förre FBK-backen Roger Johansson som är ansvarig för Detroits Karlstadsvistelse.

Tomas Holmström och hans Detroit vill ha vaselin.

Detroit Red Wings möter Färjestad i Löfbergs Lila Arena den 30 september – ett genrep inför NHL-premiären mot St Louis Blues i Globen två dagar senare.

Detroit kommer till Karlstad klockan fyra på eftermiddagen, spelar match klockan sju och reser tillbaka till Stockholm direkt efter matchen.

Men Detroits få timmar i karlstad blir svindyra – för Färjestad. Enligt Nya Wermlands-Tidningen åker Henrik Zetterberg och kompani med ett chartrat tåg från Stockholm, något som Färjestad får betala.

Längre än Madonnas

Detroits sjukt långa kravlista sträcker sig dessutom över flera sidor – den är faktiskt längre superdivan Madonnas – och även den utgiften får de regerande svenska mästarna stå för.

– Vi ser det som en enorm pr för Karlstad att Detroit kommer hit och spelar sitt NHL-genrep i Löfbergs Lila Arena. Något liknande får vi aldrig uppleva igen, säger Roger Johansson till NWT.

Bara i omklädningsrummet ska det, bland mycket annat, finnas:

Samma salva som boxarna

Barnpuder, 250 stora och små handdukar, hårfönar, hårborstar, rakskum, schampo, rakhyvlar, after shave, vaselin, örontops, små värmeelement för kroppen, sandpapper, testcyklar och massagebord.

– Det är som om vi skulle få hit ett gäng rockstjärnor. Fast när NHL-killarna väl är på plats är de alltid väldigt tillmötesgående, säger Roger Johansson.

Till sist, den kanske märkligaste punkten på kravlistan – vaselin.

– Det vill spelarna smörja in ansiktet med om det skulle bli slagsmål i matchen. Med vaselin i ansiktet fastnar inte slagen lika effektivt. Samma salva såg vi rikliga mänger av i proffsboxningsgalan Ingo The Champ i LLA i början av september, säger Roger Johansson till NWT.