Fleury avbryter comebacken

Slutar med ishockey

HOCKEY

Theoren Fleurys try out-kontrakt med Calgary förlängdes inte och nu väljer veteranen att lägga av med ishockeyn. 41-åringen meddelade sitt beslut under en presskonferens på måndagen.

– I dag, efter många samtal med familj och vänner, så slutar jag officiellt med ishockey, säger Fleury enligt Calgary Herald.

Foto: AP
Theo Fleury vann OS-guld med Kanada 2002. Sedan gick karriären snabbt utför.

Theoren Fleury fick inför säsongen, efter år av drog och alkohol-problem, chansen av gamla klubben Calgary att visa att han fortfarande platsar i världens bästa liga.

Trots bra insatser i årets försäsongsmatcher så blev det inget kontrakt med NHL-klubben. Nu väljer istället kanadensaren att sluta med ishockeyn.

– De senaste dagarna har varit tuffa. Hur kan jag toppa vad jag lyckats åstadkomma här de senaste veckorna, frågar sig Fleury.

”Gjorde allt jag kunde”

Fleury säger att han egentligen visste vad beslutet skulle bli redan efter att Calgary meddelat att han inte får chansen i NHL igen.

– När jag lämnade Saddledome (Calgarys hemmaarena) i fredags så visste jag att den här delen av mitt liv är över. Jag gjorde allt jag kunde.

Fleury blev snabbt en publikfavorit i Calgary med sitt tuffa spel, trots att han bara är 1,68 lång.

Kanadensare gjorde över 1000 poäng under sin NHL-karriär, vann Stanley Cup 1989 med Flames och OS-guld med Kanada 2002.

ARTIKELN HANDLAR OM