”Det kom från ingenstans”

Strålman chockades av tradebeskedet

HOCKEY

NHL är en hård värld att leva i.

Det fick Anton Strålman erfara i går.

– Det kom som en blixt från klar himmel, säger han en timme efter beskedet att han bytts bort från Calgary.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Strålman hoppas få sin revansch i kväll mot Kanada.

För bara två månader sedan tradades Anton Strålman från Toronto till Calgary.

Men det blev aldrig någon NHL-match för Strålman i Calgary. I går, två dagar innan NHL-premiären, fick han ett telefonsamtal som han inte hade väntat sig.

”Kom från tomma intet”

Där fick han veta att han hade blivit bortbytt till Columbus, i utbyte mot ett framtida val i den tredje rundan av NHL-draften.

- Det kom helt från tomma intet. Jag tycker att det har gått bra på campen och var laddad för att spela på torsdag, sedan kommer det här beskedet. Det var inget man hade väntat sig, säger en klart chockad 23-åring.

– Ja, man blev ganska chockad. Det kom från ingenstans. Men vad fan, man vet ju om vad man ger sig in på. Man vet hur det fungerar. Men visst hade det varit bättre om jag fått bekedet för två veckor sedan istället för två dagar innan premiären.

Har nyss fått barn

Det han tycker är jobbigast är dock inte det hockeymässiga.

– Nej, nog kan jag åka ner till Columbus och spela hockey, hockey är hockey. Det är mer allt vid sidan om. Vi fick vårt andra barn för två veckor sedan, och den äldsta har precis börjat på dagis. Sedan ska man ju hitta en ny lägenhet, och så är det ju jobb med migrationen eftersom det blir ett nytt land, säger Strålman, som ändå försöker se positivt på det hela.

– Det kan säkert vara ett steg i rätt riktning för mig. Det verkar som att Columbus vill satsa på mig, så jag får förhoppningsvis spela en del. Det blir säkert bra.