Nu får Enroth chansen i NHL

Ersätter skadad Miller i Buffalo

Foto: Peter Wikström
Det blev ingen NHL-debut för Jhonas Enroth i natt.
HOCKEY

Nu får ytterligare en svensk målvakt chansen i NHL. I natt kallades Jhonas Enroth upp från farmarligan AHL. Han ska ersätta skadade stjärnmålvakten Ryan Miller i Buffalo Sabres.

20-årige Jhonas Enroth gjorde i fjol succé för Södertälje i elitserien och var med om att föra de svenska småkronorna till JVM-silver i tjeckiska Pardubice. Det utmynnade i ett NHL-kontrakt med Buffalo Sabres, som tingade målvakten i andra rundan av draften 2006.?

Sin första säsong i Nordamerika har Enroth uteslutande tillbringat med Portland Pirates i farmarligan AHL. I natt blev det dock ändring på det. ? Buffalos stjärnmålvakt Ryan Miller blev fotledsskadad i lördagsnattens match mot New York Rangers.

Därför har Jhonas Enroth kallats upp för att ersätta honom, rapporterar tsn.ca.?28-årige Millers skada uppges vara förhållandevis allvarlig och det är fortfarande oklart hur länge han kommer att bli borta.?

– Det är en sådan skada där du måste känna dig fram, just nu finns det ingen tidsram, säger Ryan Miller till AP. ?

Jhonas Eneroth, som förväntas bli reserv till Patrick Lalime under Millers frånvaro, har gjort 43 matcher för Portland i AHL. Han har en räddningsprocent på 91,5 och har ett snitt på 2,71 insläppta mål per match.

Ulf Bodin