”De står fast vid avstängningen”

Dick Axelssons säsong kan vara över

Foto: Ola Westerberg
Dick Axelsson.
HOCKEY

Dick Axelssons säsong kan vara över.

22-åringen vägrar att återvända till USA och vill endast spela med Färjestad – men Detroit viker inte en tum.

– De står fast vid avstängningen, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist till vf.se.

Dick Axelsson vantrivdes i AHL och Detroit Red Wings farmarlag Grand Rapid Griffins, och när han inte fick känna pulsen i NHL så valde han att packa väskan och dra tillbaka till Sverige för att träna med Färjestad.

22-åringen hann dock bara med en träning – sedan stängde Detroit av honom från både träning och spel med någon annan klubb och Thomas Rundqvist fick då beskedet att beslutet inte var diskutabelt.

Nu har Färjestads sportchef på nytt haft kontakt med Detroits assisterande general manager Jim Nill, men läget är detsamma.

Oförändrat läge

– Det var en mjukare ton den här gången, men man står fast vid avstängningen. Man tycker att det blivit oroligt i gruppen eller nåt sånt, säger Thomas Rundqvist till vf.se.

Han utvecklar:

– Detroit vet att vi har en handlingsplan för Dick Axelsson med ett team utanför isen, bland annat en mental coach och fystränare, och att han skulle få en framskjuten position i vårt lag. Men det är deras spelare. Det är Detroit som måste komma med öppning så vi kan diskutera. Antagligen är det en principfråga för Detroit, men det är bara att hoppas på att man ändrar sig och lägger in en mänsklig aspekt i det hela.

Åker inte över igen

För Axelsson själv finns bara ett alternativ, enligt Rundqvist.

– Han hoppas fortfarande få spela i Färjestad. Han kommer inte åka över igen och då har Detroit kanske en spelare som inte kommer spela mer hockey den här säsongen om ingenting händer.

Dick Axelssons agent, Lars Cederström, vågar inte heller vara alltför hoppfull.

– Det har inte hänt ett smack sen sist. Han är fortfarande avstängd, men omständigheterna kan förändras. Men om det är om en vecka eller en månad vet jag inte, säger han.