Strålman har hittat rätt i Columbus

Två nya poäng i natt: ”Skönt känna förtroendet”

Foto: AP
Anton Strålman tillsammans med lagkompisen RJ Umberger. Bilden tagen vid ett tidigare tillfälle.
HOCKEY

COLUMBUS. Efter två säsonger ute i kylan har Anton Strålman hittat rätt i Columbus.

I natt låg svensken bakom Blue Jackets båda mål i matchen mot San Jose.

– Det är skönt att känna att de har förtroende för mig, säger Strålman till Sportbladet.

De två första NHL-säsongerna blev inte vad 23-åringen hade hoppats på. Han hade svårt att slå sig in i Torontos laguppställning och fick pendla fram och tillbaka till farmarlaget.

Men så hamnade Anton Strålman tidigt i höstas i Columbus. Och för första gången i NHL-karriären känner svensken att han på allvar har etablerat sig i ligan.

– Det har blivit ett lyft, helt klart. Det var två tuffa år med mycket upp- och nedflyttningar. Det är skönt att vara på plats här och känna att de har förtroende för mig. Jag kan jobba på mitt spel och ta ett steg i taget, säger Strålman.

Knapp förlust

En av anledningarna till att Blue Jackets bytte till sig Strålman från Calgary – där han aldrig spelade en grundseriematch – var att de behövde hjälp med sitt powerplay. I fjol var Columbus sämst av alla lag i ligan i spel i numerärt överläge. Och hjälp har de fått.

Blue Jackets är just nu ligans sjunde bästa lag i powerplay och Strålman har ett mål och fyra assist i den spelformen. Två av de assisten kom i nattens match mot San Jose, som Columbus till slut förlorade med 2–3 efter straffar.

– Det är kul att spela powerplay. Det är perfekt att man får chansen att spela där, säger Strålman.

Som faktiskt var en av spelarna som Columbus skickade fram när det var dags för straffar.

– Vi hade ”audition” i går och jag var en av tre som gjorde mål. Jag trodde att jag skulle göra mål idag, men jag missade skottet, säger Anton Strålman.

ARTIKELN HANDLAR OM