Het Bergfors bakom New Jerseys seger

Två mål mot Washington

HOCKEY

NEW YORK. Alexander Ovetjkin spelade inte när Washington mötte New Jersey i natt

Men istället fick publiken i ”The Rock” njuta av Niclas Bergfors,

Den unge svensken avgjorde hela tillställningen med två snygga mål.

Foto: AP
New Jerseys Nicklas Bergfors, till höger, of Sweden, gratuleras av Andy Greene (6) och Zach Parise (9) efter sitt andra mål mot Washington.

Det var nog en annan som löst biljett till matchen mellan Devils och Capitals som blev svårt besviken när det stod klart att Alexander Ovetjkin på grund av sin axelskada inte skulle kunna spela; det är ju för att se honom många överhuvudtaget går på hockey.

Men när samma fans lämnade ”The Rock”, som arenan i Newark kallas, hade de fått en annan favorit istället.

Niclas Bergfors.

Den 22-årige Södertälje-sonen, som slitit så länge för att etablera sig i NHL, fortsätter nämligen göra succé under coachen Jacques Lemaire.

”Rena ryssmålet”

I natten 3–2-seger gjorde han alltså två mål och utsågs efteråt till kvällens förste stjärna.

Först bröt Niclas 1–1-dödläge i ett powerplay 11.20 in i sista perioden – och det gjorde han med rena ryssmålet. Devils kom i en samlad attack från egen zon, lät pucken gå som på ett snöre mellan spelarna och till slut smackade svensken in den bakom Semyon Varlamov i Washington-kasse.

Knappa fyra minuter senare befann sig Devils i nytt powerplay och återigen slutade ett stiligt anfall med att Bergfors stänkte in pucken.

Washington lyckades reducera en och en halv minut från slutet, men kom inte närmare än så.

Jo, vi vet vad ni tänker.

Namnet Bergfors kanske också borde ha funnits med i den där ur-truppen Bengt-Åke Gustafsson tvingades ta ut redan i somras...