Snabb comeback av Sedin

Tillbaka efter Edler skott på foten

Foto: AP
Daniel Sedin.
HOCKEY

Frakturen i foten skulle ta sex veckor att läka. Men redan efter knappt fyra är NHL-stjärnan Daniel Sedin tillbaka i spel med Vancouver.

– Jag är ruskigt spelsugen och Detroit borta på torsdag är väl en lämpligt tuff comeback, säger han och skrattar.

Det var i matchen mot Montreal den 10 oktober som lagkompisen Alexander Edler träffade Daniel Sedin med ett hårt skott på insidan av foten. Smärtan var grym, berättar han.

– Jag kände direkt att det tog väldigt illa, vi röntgade foten i paus men då syntes inget så jag spelade klart matchen. Dagen efter gjordes en ny undersökning och då upptäckte man en fraktur. Det blev gips och kryckor och visst var man besviken, men samtidigt har jag aldrig varit skadad under nio år i NHL och då kan man inte gnälla för mycket, säger Sedin till TT.

Skadedrabbat lag

Efter drygt tre veckor kastades gipset och redan i fredags åkte han skridskor för första gången. Iklädd stödfot följde han sedan med på bortamatchen till Dallas och tränade med laget för första gången på söndagen.

– Det känns lite stelt, men jag har inte ont och nu känner man sig ruskigt spelsugen.

Det är inte bara Daniel Sedin som tvingats vila i Vancouver. Laget, som är en av favoriterna i Western conference, har hela tiden haft fem–åtta spelare på skadelistan.

– Trots alla skador har laget spela bra och vunnit tio av arton. Därför har det inte känts så jobbigt heller att sitta vid sidan om, säger Sedin.

OS-puls i staden

Har brorsan Henrik saknat dig?

– Ja, det tror jag nog. Han har fått spela lite annorlunda och tagit ett mer defensivt ansvar. Men jag måste nog säga att jag saknat honom också eftersom jag bara fått sett matcherna från läktaren och på tv.

Börjar det bli lite OS-puls i Vancouver?

– Absolut, det skrivs mycket i tidningarna och mest om hockeyturneringen förstås. Den kommer att bli häftig.

TT