Två nya poäng av Bergfors

Ändå missnöjd: Ingenting fungerade

HOCKEY

NEW YORK. Han bokfördes för två nya poäng i natt.

Ändå är svenske succé-rookien Niclas Bergfors missnöjd med sin insats.

– Jag tycker ingenting i mitt spel fungerade. Men det viktiga var förstås att vi vann, säger den 22-årige sörmlänningen till Sportbladet efter 5-2-segern i den tidiga seriefinalen mot Washington.

Foto: All over press
Niclas Bergfors jublar.

Så fort det kan gå.

För bara några veckor sedan hade Niclas Bergfors antagligen varit väldigt glad över att kunna bidra med två assists i en segermatch för New Jersey.

Men i takt med framgångarna kommit har tydligen kraven på den egna insatsen ökat också.

– Ja, jag tycker inte att jag kan vara nöjd med mig själv ikväll, säger han när vi möter honom i omklädningsrummet efter slutsignalen.

– Det är skönt att vi vinner, det är det viktiga. Men jag tycker ingenting fungerade i mitt spel, jag fick ingen ordning på saker och ting.

Fyra i rookieligan

Förmodligen är den inställningen, den vägran att vara nöjd bara för att det tickar in poäng, en del av förklaringarna till att den 22-årige sörmlänningen efter flera års slit i farmarligorna fått ett så monumentalt genombrott och nu ligger fyra i NHL:s rookie-liga.

Å andra sidan kan man tycka att ynglingen är väl självkritisk

Genomskäraren han slog till rookie-kollegan Matt Halischuck innan fjärde målet mot Washington höll exempelvis världsklass.

– Jo, den passningen var väl det som var bra i den här matchen. Annars gjorde jag inget av värde, insisterar han.

Nå, seger blev det hur som helst för just nu väldigt heta Devils.

Hängskalle på Bäckström

Capitals tog visserligen ledningen med 2-0 i första perioden, men hemmalaget kom snabbt igen och lyckades medelst tajt, disciplinerat och aggressivt spel vända tillställningen.

– Vi har väldigt gott självförtroende. Det märktes just när de tog ledningen. Det var ingen som hetsade upp sig för det. Vi vet att vi kan vända, säger Niclas Bergfors.

För Washington var förlusten – som innebar att Jersey nu rycker i toppen av östra konferens-tabellen – ett svårt bakslag.

Nicklas Bäckström vill överhuvudtaget inte prata med media efteråt.

– Dom gjorde fler mål än oss, säger han kort till Sportbladet och försvinner sedan till spelarbussen.