Ny stormatch av Strålman – framför ögonen på ”Bengan”

”Alltid kul hamna i målprotokollet”

Foto: AP
Strålman jublar efter ett mål (bilden tagen vid en tidigare match).
HOCKEY

NEW YORK. Bengt-Åke Gustafsson satt på läktaren.

Då passade nygifte Columbus-backen Anton Strålman på att göra en stormatch.

– Det är alltid kul att hamna i protokollet, säger han till Sportbladet efter ett mål och en assist i nattens 3–2-seger mot Edmonton.

Foto: Reuters
Colmubus Kristian Huselius kämpar mot Edmontons Liam Reddux.

Svenska förbundskaptensduon Bengt-Åke Gustafssons och Mattias Norströms pågående Nordamerika-turné fortsatte alltså till Ohio i natt och gillade de garanterat vad de såg.

Eftersom han är en av få högerskyttar Sverige förfogar över har Anton Strålman alltid intresserat ”Bengan” och hans medhjälpare – och den förre Timrå-stjärnan visade alltså att han är i god form.

Anton smackade själv in 1-0 i ett powerplay i andra perioden, eter att ha fått en smörpassning av Kristian Huselius – en annan tänkbar OS-spelare som varit het på slutet.

Nöjd med laginsatsen

I mitten av tredje bidrog han med en assist till det som då innebar en 2–2-kvittering, signerad Antonie Vermette.

– Det handlar ju inte i första hand om att göra poäng, men det är förstås alltid kul att hamna i protokollet, säger han när vi når honom efter slutsignalen.

– Annars vet jag inte väl inte om min insats var så märkvärdig. Det gick väl okej, men jag har gjort bättre matcher.

Däremot är den 23-årige västgöten riktigt nöjd med laginsatsen.

Avgjordes på straffar

– Vi har kommit tillbaka bra efter bottenmatchen mot Detroit och spelar nu mer som i början av säsongen. Det ser ut som ett lag igen, menar Anton.

Nattens match avgjordes till slut på straffar och där var det framförallt Columbus-målvakten Mathieu Garon som briljerade.

Sedan gick nygifte Strålman – han fick ju i en hast gifta sig häromdagen, för att hans familj skulle få amerikanskt uppehållstillstånd, – och Huselius ut och åt middag med besökarna från Sverige

– Mycket trevligt. Det är alltid ett nöje att träffa ”Bengan” och ”Notan”, tycker han.