"Måste vara ute efter problem"

Don Cherry sågar Rickard Wallins stilval

HOCKEY

Svenskhataren Don Cherry har slagit till igen.

I en blommig guldkavaj går TV-profilen till hård attack mot Wallin för att han bär en guldkedja runt halsen.

– Vad gör den här killen? Han har en guldkedja på sig! Den här killen måste vara ute efter problem, säger Cherry i tv-kanalen CBC.

TV-profilen Don Cherry är ingen svenskvän. I stort sett samtliga NHL-svenskar, däribland Nicklas Bäckström och tidigare Markus Näslund har fått ta emot hård kritik från Cherry. Nu har han slagit till igen.

”Bara flyter omkring”

I skottgluggen återfinns denna gång Torontos Rickard Wallin. Det som ironiskt nog fått stilgalningen Cherry att gå loss är guldkedjan Rickard Wallin bär runt halsen. I en guldfärgad och blommig kavaj leverar Cherry följande totalsågning:

– Wallin! Vad gör den här killen? Han har en guldkedja på sig! Den här killen måste vara ute efter problem. Han gör inte mål. Han tacklas inte. Han slåss inte. Han bygger inte upp några anfall. Han tar dumma utvisningar. Vad har han gjort mer än att ta hit "Monstret" (Jonas Gustavsson)? Det finns ingen logik. De har en sådan där kille som bara flyter omkring därute, säger Cherry.

”Har inte han med att göra”

Uttalandet har inte gått obemärkt förbi. Rickard Wallin slår själv tillbaka i Toronto Star.

– Alla har rätt att kritisera en spelares insats. Han tycker inte att det ser bra ut (att bära en guldkedja), men vad jag har på mig eller hur jag ser ut har inte han med att göra, säger Wallin.

Räkna med att guldkedjan finns med även i fortsättning.

– Den betyder något för mig, säger Wallin.